Bederka: Musíme se z toho poučit

Jiří Bederka komentuje svoji letošní premiéru v základní jedenáctce.

Bederka: Musíme se z toho poučit

Obránce Jiří Bedeka nastoupil v této sezoně poprvé k ligovému utkání. Jak viděl on utkání a kdy se dozvěděl o svém nasazení do duelu s Mladou Boleslaví? Více v rozhovoru.

Mohli jsme odtud vézt bod, ale nepodařilo se nám to...
Zápas se dá hodnotit z více pohledů. Šli jsme do vedení a v prvním poločase Boleslav téměř do ničeho nepustili. Jednu šanci měl akorát Mešanovič. Nelze ale takhle zahájit druhý poločas. Nevím, čím si to vysvětlit. Takové dva góly dostat nemůžeme. Poté jsme se z těch úderů oklepali, měli šance i další náznaky, ale nespadlo nám to tam. Míč skončil dvakrát na břevně, ale skvěle zachytal i brankář Stejskal. Je to smůla, ale současně i ponaučení do příštích zápasů.

Upozorňovali jste se v kabině na to, že na duo domácích útočníků bude létat ještě větší množství centrů?
Říkali jsme si, že mají na lavičce ještě forvarda Klímu, tudíž i jeho nasazení bylo možné. Spíš jsme se soustředili na sebe, abychom výsledek uhráli, nebo vstřelili druhý gól. Bohužel se nám to nepodařilo a nemáme z utkání ani bod.

Ve druhém poločase ses dostal do šance.
Dobře jsme protečovali míč na zadní tyč, kterou jsem měl za úkol zavírat. Byl jsem tam v souboji a přesně nevím, jak situace vypadala. Brankář Stejskal předvedl výborné zákroky a chybělo nám asi i trochu štěstí. Přece jen jsme dvakrát nastřelili břevno. Musíme se dát do kupy, dobře přes reprezentační pauzu potrénovat a doma vyhrát.

Jak se rodil tvůj posun do základní sestavy?
Dozvěděl jsem o svém startu asi tři hodiny před utkáním. Žádné informace ani náznaky jsem neměl. Jsem za šanci rád a připravoval jsem se jako vždy. Nějaké herní vytížení jsem měl ze zápasů za rezervu. Doufám, že tato šance nebyla poslední.

Nepotýkal ses s nervozitou?
Spíš jsem se na utkání těšil. Možná pro to, že jsem se to dozvěděl až těsně před zápasem. Neměl jsem tedy ani čas nad tím přemýšlet. V komunikaci jsme určitě problém neměli, neboť spolu trénujeme a byli jsme tam tři. Je škoda, že nám to nevyšlo na bodový zisk.