Vítězná šňůra skončila v Zápech

Bohemians sice vedli, ale nakonec se radují domácí.

Vítězná šňůra skončila v Zápech

V Zápech naskočili za Klokany i Valeš, Köstl, Vondra, Schumacher a Havlena. Úvodní minuty se nesly ve vyrovnaném duchu. Domácí praktikovali tradičně důrazný fotbale, což hned dvakrát odnesl nepříjemné Osmančík. Zejména první zákrok Dubna patřil do kategorie likvidačních, jenže domácí obránce neviděl ani žlutou kartu.

Po jednom z rohových kopů Bohemians byl v šestnáctce domácích faulován Köstl a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop pro Klokany. K exekuci se postavil Buneš, který precizně provedenou penaltou zařídil vedení svého celku.

SK Zápy - Bohemians Praha 1905 B
SK Zápy - Bohemians Praha 1905 B
Jen o několik málo minut později vytasil výborný zákrok Valeš, když skvěle vyrazil hlavičku Dubna. Domácí pokračovali v náporu, Farkaš ještě první střelu vykopl z brankové čáry, ale dobíhající Jelínek dorazil míč do sítě a rázem bylo srovnáno.

Před koncem prvního poločasu rozjeli Klokani pěknou akci. Farkaš roztáhl hru doprava na Vránu, jehož pěknou přízemní přihrávku srazil Duben na roh před Osmančíkem. Na opačné straně zachránil poločasovou remízu dalším parádním zákrokem Valeš, který vychytal domácího útočníka.

Po pauze byl opět k vidění vyrovnaný boj a na větší šanci se dlouho čekalo. Zápy udeřily z nenápadné akce. Na dlouhé autové vhazování si naběhl kanonýr Duben, který otočil skóre ve prospěch Záp, ačkoliv měl při zakončení nohu nad hlavou bránícího Vondry.

Do šestnáctky se individuálně pak probíjel Schumacher, kterého zezadu jednoznačně fauloval Putz, ale hlavní rozhodčí k údivu hráčů Bohemians pokutový kop neodpískal. Pár minut před koncem po rohovém kopu střílel Václavík, ale gólman Soukup těsně před brankovou čárou míč lapil.

Ačkoliv se Bohemians snažili vyrovnat, tak se přes domácí obranu nedostali a ze Záp odjeli s porážkou.