V sobotním odpoledni přijede Příbram

Bohemians doma přivítají blízkého soka v tabulce.

V sobotním odpoledni přijede Příbram

Reprezentační pauza vyvolala v tuzemsku euforii i rozpačitost z národního týmu, ale na hlavní scénu se opět vrací nejvyšší soutěž. Do Ďolíčku zavítají fotbalisté Příbrami, na něž mají Bohemians v tabulce tříbodový náskok. Středočeši sice začali sezonu nadějně, když po osmi kolech figurovali v prostřední skupině. Svěřenci trenéra Romana Nádvorníka porazili Jablonec (4:0) i České Budějovice (2:0). Poté se přestalo dařit a příbramská obrana se zařadila k těm nejpropustnějším, což zavinily především vysoké porážky v Mladé Boleslavi (0:6), Ostravě (0:3).

Příbram získala na hostování forvarda Stupareviče z anglického Watfordu. K němu přibyl i Sunday Adetunji z nigerijského Lobi Stars. Ofenzivu posílil i Paulinho z Wolwerhampton Wanderers.

Bohemians Praha 1905 - 1: FK Příbram
Bohemians Praha 1905 - 1: FK Příbram
Naopak na hostování do Slavoje Vyšehrad odešel zkušený Tomáš Jablonský. Stejnou formou působí Jiří Januška a Rostislav Jandera ve Vlašimi.

Soupeř Klokanů neprožívá ideální období, což konstatoval asistent trenéra Erich Brabec:“Příbram je další tým, který se pohybuje v tabulce okolo nás. Naposledy hráli bez branek doma proti Opavě, teď to bude podobné utkání. Nebezpeční jsou hlavně v domácím prostředí. Venku jsou na tom podobně jako my. Mají za sebou šňůru nepovedených zápasů.”

Bohemians se doma opírají o pevnou defenzivu: “Ve dvou domácích zápasech jsme nedostali gól, v čemž bychom rádi pokračovali. V přípravném duelu a Duklou se nám prosadili útočníci, na což bychom rádi navázali. Chceme hrát v ofenzivě více aktivněji. Co se týče venkovních zápasů, tak jsme si vytvořili několik gólových šancí na Spartě i v Mladé Boleslavi.”

Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 1:4 (1:2)
Bohemians Praha 1905 - 1.FK Příbram 1:4 (1:2)
Oba týmy jsou si v tabulce blízko, což by mohlo zvýšit tlak na hráče. Ovšem Klokani disponují ve svých řadách zkušenými hráči: "Máme v týmu kluky, kteří už několik takových zápasů odehráli. Své zkušenosti by měli převést na mladší hráče a ukázat, že je to stále jen fotbal."

Zápas Klokanů proti Příbrami začíná v sobotu ve 14:30 v Ďolíčku. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Berka. Asistovat mu budou Jiří Šimáček a Lucie Ratajová. Čtvrtým sudím bude Ondřej Ginzel. Vstupenky jsou v prodeji zde a budou k mání i na pokladnách stadionu. O průběhu utkání budeme informovat na sociálních sítích. Sdílejte s námi vaše příspěvky k utkání, ke kterým připište hashtag #BOHPRI, nebo nás u nich přímo označte. Po vstupu na stadion se nezapomeňte zastavit ve fanshopu. Před ním bude na autogramiádě Michael Junior Ugwu.

Bohemka TV