Předposlední výjezd nás zavede do Plzně

V dalším ligovém kole se představíme na západě Čech.

Předposlední výjezd nás zavede do Plzně

Po vybojovaném vítězství nad Příbramí čeká Klokany zápas na půdě tuzemského vícemistra, plzeňské Viktorie. Svěřenci trenéra Pavla Vrby jsou silní zejména v domácím prostředí, kde porazili Spartu (1:0), ostravský Baník (3:0), ale i Liberec (4:1) a Jablonec (3:2). Ze Štruncových sadů odvezlo body pouze Slovácko (2:0) a pražská Slavia (1:0). V tabulce se plzeňští nachází na druhé příčce, přičemž na vedoucí Slavii ztrácí jedenáct bodů. Realizační tým Plzně bude postrádat velezkušeného Davida Limberského, který se potácí se zraněním nártu.

Plzeňský kádr prošel v letní přestávce částečnou obměnou. Do belgického Genku zamířil Patrik Hrošovský. Dlouhou éru v plzeňském dresu ukončil křídelník Milan Petržela, který působí v týmu Slovácka. Záložník Pavel Bucha nadále hostuje v Mladé Boleslavi.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 3:2 (2:0)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 3:2 (2:0)
Tým Plzně v létě posílil krajní univerzál Adam Hloušek. Svými výkony si přestup z Olomouce vysloužil středopolař Lukáš Kalvach. Po vydařeném hostování v týmu Slovácka se udržel v kádru další záložník Dominik Janošek. Z holandského AZ Alkmaar hostuje útočník Ondřej Mihálik. Kmenovým hráčem se stal obránce Jakub Brabec.

Asistent trenéra Erich Brabec poznamenal nespornou kvalitu soupeře: "Utkáme se s jedním z nejsilnějších celků v rámci tuzemska. Patří do české TOP3. Jsou dlouho pohromadě i s trenérem, který s nimi dosáhl již několika úspěchů. Postupně tým doplňují dalšími hráči. Rozhodně nás v Plzni nečeká nic jednoduchého. Mají sice na Slavii nějakou ztrátu, ale pořád ji můžou dohnat."

Viktoria sbírá body pravidelně v domácím prostředí, ale venku se ji už tolik nedaří: "Karviná vyměnila trenéra, takže se dal očekávat nějaký impuls. Plzeň byla ve druhém poločase lepší, ale nepadalo ji to tam. Česká liga je natolik vyrovnaná, že každý může porazit každého."

Realizační tým Klokanů krom zraněných hráčů nebude moci počítat s Vodhánělem a Havlem: "Situace je taková, jaká je. Máme některé kluky indisponované a uvidíme, kdo se dá do neděle do pořádku. Zápas v Plzni je pro každého zkouškou a taková utkání ukazují, jak na tom hráč doopravdy je. Určitě to není tak, že bychom neměli v sestavě na výběr."

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 3:2 (2:0)
FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 3:2 (2:0)
Zápas Plzně s Bohemians se hraje v neděli odpoledne od 14:30 hodin v plzeňských Štruncových sadech. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Pavel Julínek. Asistovat mu budou Jaroslav Kubr s Matějem Vlčkem. U videa budou na utkání dohlížet Pavel Královec s Ivem Nádvorníkem. Fanoušci vyráží z pražského Hlavního nádraží vlakem R 770 Berounka v 10:15 s příjezdem do místa dějiště utkání krátce před 12. hodinou. Zpět odjíždí spoj R 773 Berounka v 17:20 a do hlavního města dorazí pár minut před 19. hodinou. Na sociálních sítích budeme informovat o nejdůležitějších událostech duelu. Všechny příspěvky najdete na našich oficiálních profilech, či pod hashtagem #PLZBOH.