Nečas: Vítězství jsme odvézt mohli

Útočník Jakub Nečas popisuje utkání v Olomouci.

Nečas: Vítězství jsme odvézt mohli

Duel v Olomouci komentuje útočník Jakub Nečas. Obraz hry utkání, zimní přestávka i hodnocení podzimu z úst rychlého forvarda si přečtěte v rozhovoru.

Mohli jsme z Hané odvézt i více, než bod...
Jedna věc je, že jsme tady vyhrát mohli. Ale ve druhém poločase měla Olomouc velký tlak, nechali jsme je hrát, což jsme nechtěli. Měli velké šance, nastřelili břevno a tyčku. Naše protiútoky jsme bohužel nedotáhli do gólu. Kdybychom přidali druhou branku, tak bychom vyhráli. Obdrželi jsme smolný vyrovnávací gól, pak se skoro klepali, abychom bod uhráli.

Obraz hry se ve druhé půli změnil.
První půle byla od nás docela slušná, dostali jsme se do vedení. Během přestávky se Olomouc asi nahecovala a chtěla něco změnit. My chtěli pokračovat v aktivní hře, což se nám úplně nepovedlo. Olomouc nás zatlačila a my je dostali na koně hloupým gólem.

Při jednom z protiútoků jsi byl v kontaktu s brankářem Mandousem. Byl to z jeho strany nedovolený zákrok?
S Vodhym (Jan Vodháněl - pozn. red.) jsme šli ve dvou na jednoho obránce. Přihrál jsem mu a on mi míč pak vrátil. Měl jsem to bohužel trochu delší, chtěl jsem brankáře přehodit. Nedosáhl jsem úplně na to, ale na penaltu to nebylo. Ke kontaktu tam sice došlo, ale nebyl takový, aby se pískal pokutový kop.

Vítáte teď v kabině zimní přestávku?
Bylo to dlouhé pro všechny týmy stejně. Určitě to ovšem není žádná výmluva. Máme teď dovolenou, během níž si odpočineme, vyčistíme hlavu a pak musíme dobře potrénovat, připravit se na jaro a uhrát nejvyšší možný počet bodů, protože se chceme dostat do té prostřední skupiny. Stále můžeme hrát o Evropu, takže zbraně určitě neskládáme. Když uděláme nějakou šňůru, tak určitě máme velkou šanci se dostat do středu tabulky. Pak uvidíme, na jaký výsledek bude náš bodový zisk stačit.

Sigma Olomouc - Bohemians 1:1 (0:1)
Sigma Olomouc - Bohemians 1:1 (0:1)
Prošli jsme výměnou trenéra, odehráli několik výborných zápasů. Jak bys zhodnotil podzimní část?
Začali jsme dobře, dařilo se nám hlavně doma. Až do posledního domácího utkání s Ostravou jsme neprohráli. To je určitě pozitivní. Je ale také potřeba vozit body ze hřišť soupeřů a naším cílem je hrát ve středu tabulky, což se nám zatím nedaří. Podzim nemůžu hodnotit tak, že by byl dle našich představ, ale nemáme ani nějakou velkou bodovou ztrátu na týmy z prostřední části tabulky. Je na čem pracovat a když dobře potrénujeme, tak je v našich silách být v tabulce na lepších místech.

Dobré venkovní výkony srážely smolně inkasované branky. Je to i otázka psychiky?
Nemyslím, že by to byly psychické problémy. Standardně jsme podávali dobré výkony i venku. Někdy jsme hráli doma horší zápasy, ale vyhráli jsme. Hlavně to bylo tím, že jsme nedávali tolik gólů. Když je začneme dávat, tak body přijdou.