Klokani zpět v Tipsport lize

Představujeme soupeře v zimním turnaji.

Klokani zpět v Tipsport lize

Už v pondělí se Klokani poprvé sejdou k prvnímu tréninku v novém roce. Po úvodním tréninkovém týdnu přijdou na řadu i přípravné zápasy. V rámci Tipsort ligy se v režimu sobota - středa - sobota utkají s Duklou, Jabloncem a Příbramí. Jednotlivé týmy není třeba podrobně představovat, neboť se s nimi Bohemians utkávají pravidelně v první lize a přípravných duelech. Podívejme se ale, čím si prošli a jak se dařilo na podzim.

Pražská Dukla po sestupu z elitní soutěže zahájila honbu za rychlým návratem do první ligy s obměněným kádrem. Roli brankářské jedničky zaujal Matúš Hruška. Defenzivu řídí zkušený Jiří Piroch. Střílení branek není v případě Dukly závislé na jediném hráči. Šest branek dal Lukáš Holík, o zásah méně má Vojtěch Hadaščok. Čtyři branky vstřelil Daniel Tetour a tři Filip Hašek. Kvartetem tref přispěl i Pablo González, který ovšem v průběhu soutěže zamířil do Sigmy Olomouc. Svěřencům trenéra Romana Skuhravého se nevyvedl dle představ závěr podzimu. V posledních dvou zápasech ztratili, když jen remizovali ve Varnsdorfu (1:1) a poté doma padli s Hradcem Králové (1:2). Do jarní části tedy vstoupí ze čtvrtého místa. V týmu už nepůsobí mladý David Douděra, který přestoupil do Mladé Boleslavi.

Dalším soupeřem bude severočeský Jablonec. Mužstvo trenéra Petra Rady prošlo v létě řádnou obměnou. Odešli obránci Hovorka, Lischka s Holešem a produktivní záložník Trávník. Ve skládání nové obrany si jablonečtí vypomohli zapůjčeným Plechatým z pražské Sparty. Klub ze severu Čech i po takové přestavbě dokázal pokračovat v dobrých výkonech a podzim zakončil na třetím místě před Spartou a s tříbodovou ztrátou na Viktorii Plzeň.

Posledním sokem v zimním turnaji bude Příbram. Středočeši nemůžou být se svým účinkováním rozhodně spokojeni. Po dobrém vstupu do ligy se začali tabulkou propadat až skončili na samém dnu, z něhož se budou chtít na jaře odlepit. Pod pád Příbrami se podepsali i Bohemians, kteří v závěru listopadu zvítězili brankou Krcha a zvýšili náskok na Středočechy.

Program Klokanů v Tipsport lize:

11. ledna - sobota - 10:30 - FK Dukla Praha (Praha, Xaverov)
15. ledna - středa - 13:00 - FK Jablonec (Praha, Xaverov)
18. ledna - sobota - 10:30 - 1. FK Příbram (Praha, Xaverov)