Vyrovnaná hra s těžkými soupeři nás těší

Počínání kategorie U10 hodnotil Jan Všetečka.

Vyrovnaná hra s těžkými soupeři nás těší

Jak bys zhodnotil podzimní část kategorie U10?
O první polovině sezony můžeme mluvil vcelku pozitivně. Mimo mistrovských zápasů se kluci zúčastnili několika turnajů a minirepubliky, což je série turnajů, kde se kluci potkali s kvalitními týmy Slavie, Mladé Boleslavi, Táborska, fotbalové akademie České Budějovice a Sparta Brno. Některé naše výkony jsou občas jako na houpačce, ale to je u této věkové kategorie pochopitelné. Kluci vědí, že hrát umí s každým soupeřem a hodně záleží na jejich přístupu. Určitě neustále vidíme, jak se kluci zdokonalují po individuální stránce, ale i hrou pro tým.Touha hrát a vítězit je na nich jasně zřetelná. Ovšem nás všechny, trenéry i kluky, čeká ještě hodně dřiny a dlouhá cesta.

Účastnili jste se nějakého turnaje? Jakého triumfu si nejvíce vážíte?
Těch turnajů bylo několik, ale určitě stojí za zmínku velmi dobře zorganizovaný a kvalitně obsazený turnaj v Hradci Králové (VOTROK CUP) na konci prázdnin, kde kluci skončili sice na 5. místě, ale hráli pěkný kombinační fotbal. Co se týká vítězství, tak všechna jsou cenná, ale každopádně nás vždy potěší a je pro nás trenéry největší odměnou. Když kluci hrají vyrovnanou hru se silnými soupeři a dokazují nám, že umí uplatnit to, co se učí na trénincích, to nás těší. Potom až tak úplně nezáleží, jestli o gól prohráli nebo vyhráli.

Na čem budete pracovat na jaře? Můžeme prozradit i rezervy kluků?
Jsou to stále děti, takže rezervy určitě mají ještě ve všem. Je potřeba systematicky a dlouhodobě trénovat, zažít si správné fotbalové návyky. V týmu jsou samozřejmě rozdíly v individuálních dovednostech, vyspělosti jednotlivých hráčů, které by se časem měly srovnat. Na jaře budeme i nadále pracovat na zdokonalování dovedností každého hráče. Čeká nás zimní soustředění v Soběslavi, kde je dostatek času a prostoru se klukům více věnovat.

Co vás čeká ve druhé polovině sezony?
Snažíme se, aby kluci hodně hráli s rovnocennými soupeři. Na jaře je čeká několik turnajů a znovu minirepublika. Ale určitě nejzajímavějším bude v květnu turnaj v Itálii (BARDOLINO CHAMPIONS CUP), kde budou mít možnost porovnat své dovednosti a síly s týmy Bayern Mnichov, Chelsea FC, Sporting Lisabon, AS Řím a AC Milán. Navíc uvidí v akci i Liverpool, Atletico Madrid, PSG, Juventus Turín, atd... Bezesporu bude pro kluky zajímavý i Ondrášovka cup, kam se kvalifikovali z prvního místa.

Které utkání bylo nejtěžší?
Nejnáročnější zápasy jsou vždy se Spartou a Slavií, kdy se jim kluci chtějí vyrovnat a duely jsou vždy hodně vyhecované. O to víc nás potom vždy těší, pokud kluci odehrají vyrovnaný zápas.