Výhru vystřelili Puškáč s Hronkem

Bohemians vstoupili do Tipsport ligy vítězně.

Výhru vystřelili Puškáč s Hronkem

Už po třech minutách měla Bohemka k dispozici přímý kop, ale Rada zpoza šestnáctky přestřelil Radovu branku.

O chvilku později Vaníček pronikl do vápna Dukly, přihrál přesně pod sebe na Puškáče, který se nemýlil a poslal svůj celek do vedení.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
Bohemians pokračovali v aktivitě. Krch pěkným dlouhým pasem oslovil Nečase, ale s jeho střelou si Rada poradil. Na druhé straně udržel míč Ayong, vysunul nabíhajícího Haška, jehož zakončení Le Giang fantastickým zákrokem vyrazil. Pak měl míč znovu Hašek, do jeho centru se nůžkami položil Lauko, avšak brankář Klokanů balon lapil do rukavic. Vzápětí se v ofenzivě ukázali Klokani. Pravý bek Záviška našel centrem Keitu, ale jeho hlavička letěla mimo branku. Další akci Dukly zakončil opět mladý Lauko, ale branku Bohemians neohrozil. Napotřetí už Lauko mířil nepříjemně k tyči, avšak Le Giang skokem ránu vyrazil.

Za Klokany střílel netradičně pravou nohou Schumacher, branku ovšem minul. Dukla si vytvořila velkou šanci vzápětí. Akci rozjel střídající Preisler, jenž posunul míč Holíkovi. Do pořádného zakončení se nedostal, ale přihrál Kovalovi, jehož ránu obětavě zablokoval Krch. Míč se vrátil k zakončujícímu hráči Dukly, který našel v lepší pozici Lauka, před nímž už byla odkrytá branka, ale tu přestřelil. První poločas ukončila skrumáž ve vápně Bohemky,  avšak vše ukončilo hraní rukou jednoho z hráčů Dukly. Do kabin tedy Klokani odešli s jednobrankovým náskokem.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
Do druhé půle oba týmy řádně prostřídaly hráče a hrál se vyrovnaný fotbal. Ani jeden z brankářů nemusel dlouho zasahovat. Až v závěrečné čtvrthodině pálil na zadní tyč Vodháněl, ale Rada se natáhl a střelu chytil. V závěru se ale ve vápně Bohemky dostal ke střele Jakab a vyrovnal. O dvě minuty později se po přihrávce Nováka dostal do zakončení Hronek a vrátil Klokanům vedení. Bohemians tedy zahájili Tipsport ligu výhrou.