Záviška: Vítězná akce byla krásná

Jan Záviška popisuje utkání s Duklou.

Záviška: Vítězná akce byla krásná

Úvodní přípravný duel komentuje Jan Záviška, který nastoupil na pravém kraji obrany. Jeho hodnocení zápasu a pocity z prvního týdnu přípravy najdete v rozhovoru.

Máme za sebou první utkání v přípravě. Jaké je se vrátit po pauze do zápasového tempa?
Nic moc jednoduchého to není, zápas byl náročný. Odehrál jsem celé utkání a mám toho plné kecky. Kluci si to rozdělili po poločase, takže by si asi ještě chvilku zahráli. Jsem rád, že se podařilo zvítězit.

Zaměřili jste se dnes na něco ve hře?
Bylo to první utkání, ve kterém se každý spíš rozkoukává. Trenér chtěl abychom si zahráli a nezranili se, což je důležité. První týden přípravy bývá takový zajíždějící, 
aby se i svaly připravily na návrat do tradičního režimu. Důležité je se během té doby hned nezranit.

V první půli si vytvářeli šance oba týmy...
Měli jsme i štěstí, že kluci z Dukly své příležitosti nevyužili. Je škoda inkasované branky, když prošel hráč středem, my ho nezachytili a obdrželi blbý gól. Těší mě, že jsme okamžitě odpověděli a vítěznou branku vstřelili.

Dukla - Bohemians 1:2 (0:1)
Dukla - Bohemians 1:2 (0:1)
Druhý poločas byl pod naší kontrolou a Dukla relativně neměla z čeho hrozit...
Pak už rozhoduje i mentalita hráčů. Kluci z Dukly neměli co ztratit, prohrávali, takže se hnali dopředu za vyrovnáním. My vedli 1:0, což není žádný velký náskok. Snažili jsme se dát druhý gól, ale nevyšlo to, tak jsme chtěli alespoň jednobrankový náskok udržet. Bohužel jsme vyrovnávací branku nakonec obdrželi.

Odpověď v našem podání byla ovšem téměř okamžitá...
Z mého pohledu jsme předvedli krásnou akci. Protihráč mi zablokoval centr, ale ještě jsem balon zvládl vybojovat zpět. Přihrál jsem Novasovi (Vojtěch Novák - pozn. red.), který pěkně prostrčil míč na Petra Hronka, který to uklidil na přední tyč. Je vidět, že Hroňas (Petr Hronek - pozn. red.) má na hřišti přehled, ale i skvělé zakončení. Jsem rád i za něj, že se mu podařilo gól dát.