Cíl je být úspěšní jak herně, tak výsledkově

Trenér Jiří Brejcha hodnotí podzim U13.

Cíl je být úspěšní jak herně, tak výsledkově

Jste spokojen s umístěním týmu?
Určitě ne, nakonec jak řekl šéftrenér mládeže Josef Pleticha, jsme výsledkově za očekáváním. Ale na druhou stranu je třeba i vnímat reálnou aktuální sílu tohoto ročníku a jeho rozvoj směrem k velkému fotbalu, což je cesta na kterou jsme se v létě společně vydali. I proto bych si hodnocení spíše nechal až po jaru. Tím neříkám, že nechceme vyhrávat, ale ne zcela za cenu pouze a jenom momentálního výsledku.

Jak se vám líbil herní projev v jednotlivých zápasech?
To právě souvisí s předchozí otázkou. Byli zápasy kde jsme spokojeni byli, nebo alespoň s částí, jindy ale již méně. Snažíme se tým posunout směrem k velkému fotbalu, myslím formátu 10+1, což je tak trochu s nadsázkou řečeno malinko jiný sport. Ale abych byl konkrétní, nelíbil se mi závěr zápasu s Táborskem, kdy jsme podlehli specifické taktice soupeře. Opačně bylo dobré utkání s Hradcem Králové v létě, polovina utkání s Českými Budějovicemi. Podařila se i větší část utkání na Ondrášovce. Víme, kde se nám daří, ale známě věci, na nichž je třeba zapracovat.

Prozradíte plán přípravy?
Máme v plánu dvě soustředění. Nejdříve Bedřichov v lednu a v březnu pojedeme do Roudnice nad Labem. Zápasová příprava, velká porce tréninkových jednotek směřující k rozvoji řešení herních situací v různých podmínkách a v neposlední řadě nemalá porce přípravných utkání. Namátkou třeba Inter Bratislava, Teplice, Jihlava, Prostějov, Sparta. Možná se ještě podaří doladit někoho atraktivního ze zahraničí.

Na čem budete pracovat v jarní části? 
Na větší kreativitě řešení, zrychlení hry a zkvalitnění součinnosti hráčů. Samozřejmě nemohu opomenout i zlepšení efektivity finálního řešení. Ale to nesmí zastínit rozvoj pohybového aparátu a herních činností jednotlivce, jsme přeci jenom ještě žákovská kategorie. Cíl je být úspěšní jak herně a výsledkově, ale i v rozvoji hráčů. Chtěli bychom se poprat třetí místo.

Jaký z odehraných zápasů vám nejvíce dal?
Duel s Viktorií Plzeň dodal sílu se oklepat z opravdu bídného vstupu do utkání a snažit se hrát stále aktivní fotbal. Některé zápasy na Teekane Cupu na Motorletu, které nemůžeme vypouštět a že se hraje až do konce, s Teplicemi a Chomutovem na Ondrášovka cupu. Ono je to těžké vybrat jeden.