Klokani odletěli na soustředění

Do Turecka míří 23 hráčů.

Klokani odletěli na soustředění

Ve čtvrtek ráno mužstvo odletělo z Letiště Václava Havla do tureckých končin, kde se bude připravovat až do konce ledna a příští sobotu se vrátí zpět do tuzemska. Na soustředění odjeli celkem tři brankáři, šest obránců, devět záložníků a pět útočníků.

První soupeřem bude celek PFK Křídla Sovětů Samara. Utkání se uskuteční v sobotu od 15:00 českého času v Beleku. Svěřenci trenéra Božoviče se nachází na patnáctém místě tabulky ruské Premier Ligy. Brankářskou jedničkou je velezkušený Sergej Ryzhikov, který byl s ruským národním týmem na MS v Brazílii (2014). Pilířem defenzivy je Maxim Karpov, jenž chyběl pouze ve dvou podzimních zápasech. Hned deseti góly se může pyšnit Alexander Sobolev, který je třetím nejlepším střelcem ruské ligy.

V úterý Bohemians změří síly s SC Dnipro -1. Ukrajinský celek po podzimní části obsadil osmé místo, což by po konci základní části znamenalo bitvy ve skupině o udržení. Ztráta na skupinu o titul je čtyřbodová. Oporou obrany je Sergey Loginov, jenž za sedmnáct duelů neobdržel jedinou žlutou kartu. Kompletní porci utkání odehrál devatenáctiletý Oleksandr Nazarenko, který si připsal dva přesné zásahy. O dvě branky více má nejlepší střelec mužstva Igor Kogut, jenž byl potrestán žlutou kartou už osmkrát.

Odlet na soustředění do Turecka
Odlet na soustředění do Turecka
Posledním sokem Klokanů je dánský SönderjyskE. Tým trenéra Riddersholma drží jedenácté místo. S takovým umístěním by po základní části čekaly na jižní dánský klub nástrahy ve skupině o udržení. Prostor mezi tyčemi střežil na podzim zejména Sebastian Mielitz, někdejší hráč německých Brém a Fürthu. Největší zápasovou minutáž obránců má dvaadvacetiletý Gartenmann. Sedm branek nastřílel záložník Jakobsen. Do všech dvaceti zápasů zasáhl nigerijský útočník Rilwan Hassan. Kvality dánského týmu můžete otestovat i na herních konzolích ve hře FIFA 20.

"S týmem na soustředění neodcestovali Tomáš Fryšták, Jiří Bederka a Jan Záviška. Trojice fotbalistů se dnes připojí k B týmu se svolením hledat si nové angažmá. Ve výpravě chybí také Lukáš Pokorný, který má přetrvávající zranění a nově Daniel Krch. V jeho případě se jedná pouze o drobné zranění, které však vyžaduje péči specialistů v České republice. Odhadovaná doba rekonvalescence je u něj dva týdny," odůvodnil absence chybějících hráčů sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Soupiska na soustředění:

Brankáři: Roman Valeš, Marek Kouba, Patrik Le Giang
Obránci: Till Schumacher, David Bartek, Michal Šmíd, Martin Dostál, Daniel Köstl, Lukáš Hůlka
Záložníci: Josef Jindřišek, Vladislav Levin, Petr Hronek, Jan Vodháněl, Jakub Rada, Antonín Vaníček, Kamil Vacek, Jakub Podaný, Vojtěch Novák
Útočníci: Matěj Pulkrab, Ibrahim Keita, Jakub Nečas, David Puškáč, Michael Junior Ugwu