Rezerva se připravuje na jarní část

B tým završí druhý týden dalším zápasem.

Rezerva se připravuje na jarní část

Rezerva Klokanů zahájila přípravu již minulé pondělí. Trenéři Vladimír Hruška a Jakub Káš přivítali téměř totožný kádr, který se rozloučil s podzimem výhrou nad Pardubicemi. Právě počet hráčů potěšil asistenta Jakuba Káše:"Do přípravy se zapojila velká většina kádru, což mě těší asi nejvíce. Po delším zranění se vrátili Vojta Hlinák a Peter Horizrál. To jsou skvělé zprávy, protože všichni kluci mají šanci se stoprocentně připravit na sezonu."

Některé změny by ovšem v průběhu přípravy přijít mohly: "Opustili nás Marek Melíšek a Michal Vrána, kteří pokouší své štěstí na testech v jiných týmech. Na druhou stranu se nám vrátil z hostování Vašek Peričevič. Jsme velmi zvědaví, jak se jeho výkonnost změnila."

"Drtivá většina přípravy by měla probíhat na hřišti s míčem, ovšem je možné, že zařadíme nějaké speciální kondiční tréninky mimo hřiště," poznamenal Káš.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec B
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec B
Bohemians o víkendu sehráli první přípravné utkání v Dobříši na jejím hřišti a připsali si jednoznačné vítězství (4:0). Do vedení Zelenobílé poslal Osmančík, jehož přesným centrem našel Denis Vala. Do druhé půle udělal trenérský štáb tři změny. Po aktivním napadání Osmančíka se prosadil Le Tuan. Vzápětí vstřelil třetí gól po akci středem hřiště znovu Le Tuan. Gólový účet utkání uzavřel po rychlém protiútoku Begič, který se prosadil po přihrávce Osmančíka.

Hra úplně neodpovídala představám Jakuba Káše: "Ačkoliv výsledek hovoří jasně, tak s výkonem stoprocentně spokojený nejsem. Řada hráčů hrála pod své možnosti, což se dá přisuzovat prvnímu týdnu přípravy. Mrzí mě, že kluci ve druhé půli značně polevili, když už byl zápas rozhodnutý místo toho, aby přidali více branek a upozornili na sebe."

V utkání se trenérům líbila středová dvojice v obraně: "Potěšením pro mě byl Pavel Jirsa, kterého jsme zkusili na pozici středního obránce. Společně s Patrikem Valou se jim podařilo uhrát zapas bez obdržené branky. Mohlo by to pro oba kluky být povzbuzující."

V sobotu se rezerva představí v pražských Satalicích (MAPA ZDE). Na zdejší umělé trávě od 10 hodin změří síly s Českým Brodem.