Hůlka: Přípravu jsme stoprocentně využili

Lukáš Hůlka popisuje generálku a zimní přípravu.

Hůlka: Přípravu jsme stoprocentně využili

Obránce Lukáš Hůlka promluvil i o problému z úvodu přípravy. Více v rozhovoru.
Po přestávce jsme si vytvořili několik šancí a soupeře přehrávali...
Nějaké příležitosti jsme měli i v první půli. Kdybychom je lépe využili, tak jsme mohli jít do vedení. Místo toho přišel inkasovaný gól po krásné střele. Chyby při té situaci určitě najdeme. Druhý poločas byl úplně jiný. Je škoda, že jsme nedokázali vsítit víc branek, protože vyložených šancí bylo dost. Možná nám lépe sedělo rozestavení, do kterého jsme během duelu přešli.

Jak jsi spokojený s celou přípravou?
Když se v přípravě podaří vše vyhrát, tak to neznamená, že se bude vyhrávat i v lize. Stejně to platí i naopak. Řekl bych, že je to spíš o trénovaní toho, co je potřeba odtrénovat. Pak se zaměřit na určité věci. Z tohoto pohledu si myslím, že jsme využili čas na sto procent. Zároveň doufám, že budeme na start ligy připraveni.

Během utkání jsme měnili rozestavení...
Pro nás není problém formaci měnit, když jsme připraveni. Každé rozestavení v sobě skýtá určité výhody i nevýhody. Výhodou je určitě fakt, že dokážeme libovolně rozestavení měnit během zápasu. Soupeř na to musí reagovat. Jde jen o to, aby ke změně došlo hned a my se na hřišti deset minut nehledali. V přípravě jsme pracovali i na rozestavení. Doufám, že jsme to dostali dostatečně pod kůži a třeba to dokážeme využít hned v prvním mistrovském duelu.

Na začátku přípravy jsi měl zdravotní problémy...
Každý den jsem fungoval a zvládl minimálně jednu tréninkovou jednotku. Byl mi trochu uzpůsobený tréninkový rytmus, neboť dva tréninky za den byly na mě v tu chvíli moc. Na hřišti jsem ale byl, takže po kondiční stránce jsem nic neztratil. Spíš jsem si to musel urovnat v hlavě, aby mě to neovlivňovalo. Během dvou týdnů se problémy vyřešily takovým způsobem, že jsem mohl odjet na soustředění do Turecka.

Bohemians - Mladá Boleslav 2:1 (0:1)
Bohemians - Mladá Boleslav 2:1 (0:1)
Je před námi poslední týden do mistrovského duelu...
Obecně tréninkový režim v sezoně během týdne je o udržení fyzické kondice. Nejde tam nic moc dohánět. Pak se takticky připravujeme na následující zápas.