V závěti myslel na Bohemians

Věrný fanoušek po své smrti odkázal veškerý majetek klubu svého srdce.

V závěti myslel na Bohemians

Životy lidí se různě prolínají. Někteří se potkají, jiní ne. Pravděpodobnost stoupá, když dva lidi mají stejné bydliště, stejné koníčky, nebo třeba lásku k Bohemce. "Mrzí mě, i přesto, že jsme toho měli dost společného, že se můj život neprotnul s životem jednoho věrného fanouška," řekl pro klubový web ředitel Bohemians Darek Jakubowicz.

Fanoušek Klokanů Jan Houdek, který by letos oslavil 72. narozeniny, prohrál před rokem boj se zákeřnou nemocí. Když věděl, že se jeho život blíží k cíli, rozhodl se vše, co v životě vybudoval, co našetřil a co mu zbylo, odkázat ve své závěti právě klubu svého srdce a tím je Bohemka. Celková hodnota odkázaného majetku, ať už ve formě nemovitosti nebo hotovosti přesahuje 7 milionů korun.

"Chtěl bych ho poznat, poděkovat mu, bohužel osud tomu nechtěl a nedovolil nám to. To nejmenší, co pro něj teď můžeme udělat, je postarat se o jeho poslední cestu a důstojné rozloučení. Je to neuvěřitelný příběh věrnosti, lásky a oddanosti ke klubu, k Bohemce," dodal Darek Jakubowicz.

Mezi prvními dokumenty, které klub dostal k dispozici, byla i vstupenka na první utkání po znovuzrození. Jan Houdek v neděli 7. srpna 2005 nechyběl ve vyprodaném Ďolíčku, když se Bohemka po klinické smrti vrátila do soutěžního fotbalu.

Klub Bohemians Praha 1905 vyjadřuje lítost nad ztrátou oddaného fanouška, zároveň však velmi děkuje za tento počin, kterého si nesmírně váží. Pozdravujte tam nahoře Příbu a další Klokany. Čest Vaší památce!