Sbírka #KLOKANIKLOKANUM

Klub, DFB a fanoušci pošlou do Austrálie téměř čtvrt milionu.

Sbírka #KLOKANIKLOKANUM

Po utkání s Karvinou byla ukončena sbírka #KLOKANIKLOKANUM na pomoc Austrálii. Společně se nám podařilo vybrat 227 327 Kč.

Celkovou částku tvoří několik položek, které jsme předem představovali. Družstvo fanoušků Bohemians slíbilo sbírku podpořit minimálně částkou 50 tisíc Kč. K tomuto účelu byla vyrobena speciální edice vratných kelímků v nákladu 4 000 kusů. "Sbírka je sice formálně ukončena, nicméně tyto kelímky budou ještě dlouho v oběhu v Ďolíčku. Jejich dalším odnosem tak fanoušci pomůžou DFB s režijními náklady, které jsou v řádu několika desítek tisíc," řekl ke kelímkové akci předseda DFB Luděk Provazník. Družstvo fanoušků Bohemians věnovalo do sbírky výtěžek z Bednyho beden a odnosů kelímků za generálku s Mladou Boleslaví a ligová utkání se Slavií a Karvinou. Celkem v částce 104 tisíc Kč.

Klub Bohemians Praha 1905 přislíbil do sbírky věnovat výtěžek z prodeje klubového magazínu při utkání se Slavií a dvě koruny za každého návštěvníka Vršovického derby. I v tomto případě přešla tato aktivita klubu i na utkání s Karvinou a sbírka tak byla navýšena oproti původnímu záměru o dalších téměř 20 tisíc Kč. Klub dále věnoval výtěžek z tržby za prodej speciálních suvenýrů (placky, samolepky), a to i za doposud neprodané kusy. Přestože placky i samolepky jsou skladem ve fanshopu, Bohemka na konto pomoci předem daruje i budoucí tržby ve výši 100 %. Tyto suvenýry tak můžete stále kupovat s vědomím, že váš příspěvek už je v celkovém výtěžku sbírky.

V neposlední řadě fanoušci přispívali přímo na účet DFB nebo do pokladničky v Ďolíčku. I tady přibyla suma skoro 20 tisíc Kč. Nečekaným příspěvkem bylo i několik stokorun od členů Disciplinární komise LFA při projednávání našich prohřešků při utkání se Slavií.

Klub Bohemians Praha 1905 také děkuje za podporu této akce Florbalové škole Bohemians, která se podílela na výrobě suvenýrů. DFB děkuje sponzorům výroby speciální edice kelímků, kterými jsou BW nářadí, SIJOZ, Topenářství Pelikán, Ivek topení a Rainbird.cz.

„Chtěli bychom ze srdce poděkovat všem přispěvatelům. Tato částka přesahuje naše původní očekávání, proto sbírku můžeme hodnotit jako mimořádně podařenou,“ dodal ke sbírce ředitel Klokanů Darek Jakubowicz.

SRDEČNĚ DĚKUJEME VŠEM! MY VŠICHNI JSME BOHEMKA!