Zelenobílá republika: Nejdek

Dnes představíme nejzápadnější pobočku fanklubu Bohemians.

Zelenobílá republika: Nejdek

Nejdek je město v Karlovarském kraji, 15 km severozápadně od Karlových Varů. Město se nachází uprostřed masivu Krušných hor, obestoupené hustě zalesněnými příkrými svahy okolních kopců, sevřené v úzkém údolí řeky Rolavy. Nejdek je město pohraniční, na spojnici Karlových Varů a Saska. Právě tady sídlí nejzápadnější pobočka fanklubu Zelenobílá republika.

"Bohemka je klub mého srdce v časech dobrých i zlých od mých 5 let," začal představení fanklubu Nejdek jeho předseda Roman Rejcha. Tenkrát ho zaujal klokan ve znaku a také zelenobílé dresy. Po schválení tátou slávistou tak Roman s kamarády fandí Bohemce už 40 let. V začátcích se k suvenýrům nedostal, tak nosil pletené zelenobílé svetry a šály, které mu upletla jeho maminka.

Předseda fanklubu Nejdek Roman Rejcha s manželkou a synem.
Předseda fanklubu Nejdek Roman Rejcha s manželkou a synem.
Při prohlížení webových stránek Bohemians společně se svou tehdy ještě přítelkyní na jaře 2017 se oběma zalíbil nápad připojit se k projektu Zelenobílá republika a založit v Nejdku fanklub na počest jejich syna, který se narodil o pár měsíců později v září. I on je již řádným členem tamního fanklubu. "Jsme malé město, ale ani tak pro nás nebyl problém se založením fanklubu. Známých a kamarádů ze zelenobílým náramkem potkáváme mnoho. Zápasy Bohemky spolu sledujeme v oblíbené hospůdce a párkrát za sezonu vyrážíme do Ďolíčku. Vždy se vracíme nabití energií z té skvělé atmosféry, co na našem krásném stadionu panuje," glosuje Roman Rejcha. Venkovní výjezdy mají blízko do Teplic a Plzně. Dříve nevynechali snad jedinou možnost zajet na RH Cheb a v časech nejhorších do Karlových Varů a Sokolova. Samozřejmně vždy do zelenobílého sektoru pro hostující fanoušky.

"Jen mě mrzí, že je naše pobočka málo aktivní a zatím nemáme své logo ani vlajku, i když nápadů je mnoho. Snad to co nejdříve napravíme," řekl k dotazu na vlajku předseda. Reklamu Bohemce dělají ale neustále. "Šatník kamarádů Klokanů i náš doma je z velké části zelenobílý. Asi největší reklamu, za kterou musím poděkovat své manželce, která vše vymýšlela a připravovala, byla naše svatba, které na kráse navíc přidalo, že v barvách zelenobílých byly kromě jiného svatební kytice i dort," popsal svůj velký den Roman Rejcha.

Za zmínku také stojí to, že v Nejdku mají hráče Bohemky, konkrétně e-sporťáka Bohemians Jakuba "Valvi" Valvodu.

"Fandíme, i když se nedaří, protože jsme nejlepší v republice a klukům na hřišti vzkazujeme: 100% nasazení a hrdost, jelikož oblékáte nejkrásnější dres na světě," uzavírá předseda fanklubu Nejdek.