Návrat do Ďolíčku skončil remízou

Za Klokany skóroval Nečas, kterému nahrával Novák.

Návrat do Ďolíčku skončil remízou

Po dvou měsících se vrátil do Ďolíčku konečně fotbal, ačkoliv jen v omezeném režimu. A Klokani od začátku ukazovali, jak jim domácí prostředí chybělo. Úvod duelu patřil jim, byli aktivnější a častěji drželi míč na svých kopačkách. Vacek jemným obloučkem hledal Květa, ovšem u míče byl dříve brankář Nguyen. Poté Vacek roztáhl hru doprava na Dostála, jehož přesný centr našel Květa a jeho rána jen o kousek minula pravou tyč liberecké branky. Pak vystihl Květ přihrávku Kuchty a se svými spoluhráči pelášil do rychlého protiútoku. Přihrál Vodhánělovi, který mu vrátil míč na hranici velkého vápna, ale Květ střílel mimo tři tyče.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec
Na druhé straně se do zakončení dostali hosté. Prostor na střelu měl Baluta, ale Le Giang si bez problémů poradil. Připomněli se tak znovu Bohemians. Za šestnáctkou byl faulován Levin a Klokani měli k dispozici přímý kop z dobré pozice. Avšak exekutor Bederka pálil nad branku. Liberec se na útočnou polovinu dostával jen výjimečně. Rychlý protiútok vedl Baluta, ale střelu srazila obrana Bohemky na rohový kop. Z něj hlavičkoval Kuchta, ale Le Giang byl pozorný a balon lapil. Pak Kuchta šel tvrdě do souboje s brankářem Bohemky a poslal míč do prázdné branky. Hlavní sudí ale odpískal faul útočníka Liberce a stav byl i nadále bezbrankový.

Hosté postupně hru vyrovnali, ale defenziva Klokanů je do žádné šance nepustila. Až minutu před pauzou se proháčkoval do šestnáctky Beran, přihrál lépe postavenému Peškovi, který neměl problém poslat míč do prázdné branky a Liberci tak zařídit poločasové vedení.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec
Do druhého poločasu nastoupily oba týmy po výměně všech hráčů. Protiútok Bohemians vedl Hronek a našel před brankou Nováka. Mladý záložník ale zakončil slabě. Půl hodiny před koncem utkání centroval od rohového praporku Jindřišek, hlavou zakončil Köstl, ale Knobloch si i přes menší problémy poradil.

Pak se Klokani dočkali. Novák krásnou průnikovou přihrávkou vysunul nabíhajícího Nečase, který srovnal stav utkání.

Liberec si mohl vzít své vedení zpět. Rundič vypálil v šestnáctce na zadní tyč, ale Valeš se skvěle natáhl a šanci zlikvidoval. Přípravný duel s Libercem tak skončil remízou.