Remízový dvojzápas s Mladou Boleslaví

Oba kvalitní zápasy se Středočechy skončily nerozhodně.

Remízový dvojzápas s Mladou Boleslaví

První utkání začalo vyrovnaně, ale první šanci měla Mladá Boleslav. Centr Auera prolétl na zadní tyč k nohám Ana, jehož střelu zablokoval Podaný na rohový kop. Klokani odpověděli rychlým protiútokem. Na jeho konci byl Květ, ale prudká rána proletěla kolem zadní tyče na rohový kop.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
Po čtvrthodině hry se radovala Bohemka. Středem hřiště vedl míč Nečas, prostrčil ho nádherně do uličky Květovi, jenž se nemýlil a poslal Bohemku do vedení.

Vedení mohli Bohemians i navýšit, ale Mosquera nepřihrál Květovi ideálně. Balon se dostal ke Keitovi, který střílel nad branku. Pár minut před pauzou se domácí dočkali srovnání, když se trefil přesně Wágner. První půle tak skončila nerozhodně.

Hned zkraje té druhé střídající Osmančík přihrál pod sebe Vackovi, ale brankář Mikulec předvedl skvělý zákrok a šanci zlikvidoval. Vzápětí mladý útočník převedl podobnou akci, ale tentokrát přihrával Mosquerovi, který napálil míč pouze do boční sítě. Na větší šanci se poté dlouho čekalo. Až deset minut před koncem si naváděl míč Anderson a vypálil levačkou, ovšem Valeš si nadvakrát poradil. Na opačné straně hřiště vyslal další projektil Květ, ale branku přestřelil. První zápas tak skončil remízou.

Druhé utkání bylo od samého začátku vyrovnané. Výraznější příležitost ke vstřelení branky si nevytvářel ani jeden tým. Až pár minut před poločasovou pauzou měli Bohemians k dispozici rohový kop. Vodháněl našel centrem Köstla, avšak obránce Klokanů hlavičkoval nad branku. První poločas tedy skončil bezbrankovou remízou.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
Po pauze byl k vidění podobný obraz hry. Opticky byli ale Bohemians lepší, častěji drželi míč na svých kopačkách a měli náznaky příležitostí. Před uplynutím hodiny hry se ke střele z úhlu dostal Vaníček, jenže míč se odrazil od tyče na rohový kop.

O deset minut později se zpoza šestnáctky opřel levačkou do míče Budínský, ale Le Giang mohl zůstat v klidu. Tentýž hráč domácích vzápětí odcentroval do šestnáctky ze standardní situace, našel Wágnera, ale důrazný útočník hlavičkoval nad branku Bohemky. Le Giang lapil i další Wágnerovu hlavičku, a tak skončil druhý zápas bezbrankovou remízou.