Do Ďolíčku přijede Jablonec

Základní část ligy zakončíme proti celku ze severu Čech.

Do Ďolíčku přijede Jablonec

Jistota, motivace, hrdost, sebedůvěra a hlad po tažení ve FINÁLE FORTUNA:LIGY. Přesně tato slova symbolizují nejen náladu a pocity v Ďolíčku, ale zároveň i touhu po ještě větším úspěchu, než je samotná účast ve Skupině o Evropu. Navíc ještě v závěrečném klání základní části ligy budou Bohemians bojovat o postupu tabulkou, neboť při výhře nad Jabloncem a prohře Slovácka se Spartou můžou zakončit základní část na osmém místě. Severočeský Jablonec je aktuálně na třetí pozici FORTUNA:LIGY. Na čtvrtou Spartu má dvoubodový náskok, na pátý Liberec tříbodový. Po koronavirové přestávce už svěřenci nestřílí jeden gól za druhým. Domácí výhry nad Zlínem a Karvinou zvládl Jablonec shodně těsným poměrem (1:0). V Teplicích zvítězil rovněž o jeden gól (2:1) a na Slavii v oslabeném složení padl vysoko (0:5).

Úterní trénink v Ďolíčku
Úterní trénink v Ďolíčku
Jablonec prožil v zimě netradičně klidné přestupové období. Kádr posílil obránce Michal Jeřábek. Do tureckého týmu Kasimpasa SK odešel obránce Tomáš Břečka.

Jablonec je schopný vítězit i těsným rozdílem, což svědčí o jeho kvalitě, poznamenall Erich Brabec: "Gólů sice teď dávají méně, ale stále vítězí. Ukazuje to, ja kvalitní hráče v ofenzivě mají. Vědí, že ten gól dají a vzadu uhrají utkání s čistým kontem. "

Koronavirová pauza pomohla Bohemians i v dotrénování: "Kluci se uzdravili a přišli připravení. Tím se i nám trenérům pracovalo lépe, neboť jsme měli k dispozici hráče v plné síle. Navíc jsme odehráli i hodně přípravných duelů, čímž si kluci vyzkoušeli zápasové tempo i situace, do nichž se dostávali."

Na další ligovou šanci čekají i Novák s Osmančíkem: "Máme široký kádr a rozhodně nechceme nic vypustit. Zápas s Jabloncem chceme vyhrát. Fakt, že máme jistou prostřední skupinu neznamená, že teď postavíme sestavu z hráčů, kteří si tolik nezahráli. Někdo těch šancí dostal více, někdo méně. Osmančík je zraněný, takže nebude moci nastoupit. U Nováka se uvidí, až budeme dělat nominaci k utkání."

Úterní trénink v Ďolíčku
Úterní trénink v Ďolíčku
Po dvou týdnech se v soutěžním utkání na stadionu v Ďolíčku představí i střelec Matěj Pulkrab: "Můžeme do toho jít s takovým uvolněnějším pocitem. Věděli jsme, že ze zápasů se Slováckem a Jabloncem musíme pro jistotu té prostřední skupiny získat tři body. Povedlo se nám je získat už na Slovácku, ale to neznamená, že by se něco změnilo v našem přístupu. Zápas chceme vyhrát, stejně jako každý jiný."

Zápas Bohemians s Jabloncem začíná v neděli s úderem 17. hodiny. Živě můžete duel sledovat na O2 TV Sport 4, kde bude vysílán v rámci streamingového přenosu. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Karel Hrubeš. S ním pak asistenti Zdeněk Koval a Miloš Vitner. Zpravodajský servis vám zprostředkujeme na sociálních sítích pod hashtagem #BOHJAB.