Vacek: Z naší hry mám obrovskou radost

Záložník Kamil Vacek hodnotí výhru nad Jabloncem.

Vacek: Z naší hry mám obrovskou radost

Vítězství nad Jabloncem popisuje Kamil Vacek. Jak viděl zkušený středopolař nejen zápas, ale i vzestup během jarní části.

Dal by se první poločas nazvat z naší strany dominancí?
Měl jsem hroznou radost z toho, jak dokážeme hrát. Musíme si uvědomit, že Jablonec nastupoval do utkání ze třetího místa tabulky. Opravdu je vidět, že ta práce, kterou s námi trenéři předvádí, nese výsledky. Dlouho jsem neměl na hřišti takový pocit, jako teď v prvním poločase.

Čemu přikládáš takový vzestup?
Už v zimní přípravě bylo vidět, že se zvedáme a přípravná utkání jsme odehráli kvalitně. Fotbal nefunguje tak, že člověk přesune nové věci okamžitě do zápasu. V celé kráse se ukazuje postupná práce. Trenér našel tu správnou řeč, jak nám předat své představy, což je nejdůležitější věc. Myslím, že už mám nějaké zkušenosti a musím říct, že málokdo tohle umí. Už zápasy před koronavirovou pauzou ukázaly, že jsme na dobré cestě. Ať nastoupí kdokoliv, tak týmu strašně pomáhá. Uzdravili se i ostatní kluci, bylo nás víc a trenér tak mohl na každý zápas vybrat toho, koho potřeboval na daného soupeře. Kabina fungovala, nikdo se neurážel, což je také jeden z důvodů, proč se těch bodů udělalo tolik.

Navíc jsme během těch šesti zápasů byli efektivní a stříleli hodně gólů. S nadsázkou řečeno to jsou pro fanouška Bohemky až netradiční gólové hody.
Ohromně nám pomohl Matěj Pulkrab. A nejen tím, že pět gólů dal sám, ale pomáhá ohromně svým stylem. Umí hru strhnout na přední tyč, vyhrává obrovské množství soubojů a nákopů, po nichž má tým šanci dostat se nahoru. Pak i samotné mužstvo vypadá jinak. Právě k tomu jsou tu šikovní, mladí a talentovaní kluci. Někdo umí branky dávat, jiný je zase nachystat. Najednou se to začalo i ukazovat a každým zápasem a gólem nám rostlo sebevědomí. Je to obrovská zásluha trenéra.

Bohemians - Jablonec 3:0 (2:0)
Bohemians - Jablonec 3:0 (2:0)
Nastoupil jsi na pozici podhrotového hráče. Cítil ses tam lépe?
Nevadí mi hrát na jakémkoliv postu. I kdybych měl jít chytat, tak se budu snažit odvést maximum. S trenérem jsme se bavili a čekal ode mě trochu více. Za dobu co jsem v Bohemce jsem hrál vždy v systému 3 - 4 - 3. Po dlouhé době jsem nastoupil v jiném systému se třemi středními záložníky. V takovém rozestavení se cítím skvěle. Teď cítím, že mám sílu, věřím si a doufám, že to každým dalším zápasem bude znát.

Jaké máte pocity v kabině?
Tým si sedl, což ukazují předváděná hra s výsledky. Je to vidět ale i v kabině. Trenér dává šanci hodně hráčům, a to je strašná výhoda. Zápasy šly po té koronavirové pauze rychle po sobě a zvládli jsme je velmi dobře. Všichni svoji šanci chytili za pačesy a trenérovi hlavu zamotali.