Ze Slovácka jedeme s vítězstvím

Po gólech Vacka a Hronka vstoupí Klokani do odvety v lepší pozici.

Ze Slovácka jedeme s vítězstvím

Do semifinále skupiny o Evropu vyběhli Klokani v brance s Valešem a v obraně s Dostálem. Ze zdravotních důvodů nebyl pro utkání k dispozici Pulkrab. Domácí si hned v úvodu vypracovali příležitost, když si na centr z pravé strany naskočil Dvořák, ale hlavou trefil jen břevno Valešovy branky.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
Bohemians prokázali efektivitu o malou chvíli později. Nečas vedl útok po levé straně a přesně našel Vacka, který už neměl problém poslat balon do sítě a zařídit Klokanům vedení. Asistent rozhodčího na pomezí sice signalizoval ofsajd, ale po konzultaci s videorozhodčím byla branka uznána.

Domácí tak ještě intenzivněji hledali cestu za defenzivní linii Bohemky, aby výrazněji ohrozili gólmana Valeše. Jenže organizovaní Klokani drželi hráče Slovácka na distanc od své branky. Až pět minut před pauzou Navrátilův centr prolétl na zadní tyč, kde ve skluzu zakončoval Reinberk mimo tři tyče. Nakonec se ale stav utkání změnil ještě před pauzou. V nastaveném čase Havlík postupoval s míčem za šestnáctku Bohemky a trefil se křižnou střelou k pravé tyči, čímž určil, že první půle skončí nerozhodným výsledkem.

Zkraje druhého poločasu střílel z hranice šestnáctky Navrátil, avšak Valeš vyrazil míč mimo branku. Následně vedl Vodháněl akci po levé straně a hledal Nečase, jenže přihrávku vystihl Hofmann a míč odkopl. Vzápětí už se Nečas dostal za obránce Slovácka, ovšem rychle proti němu vyběhl brankář Porcal, jenž balon nohou vykopl. Domácí odpověděli po centru střídajícího Sadílka, který usměrnil Jurečka hlavou mimo branku. Po hodině hry pálil zpoza šestnáctky znovu Sadílek a svým přízemním pokusem jen o kousek minul pravou tyč.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905
V závěru Ugwu podržel míč a našel Hronka, který prostřelil Porcala. Asistent na pomezí opět signalizoval ofsajd, ale hlavní rozhodčí Rejžek po konzultaci s videorozhodčím branku uznal a Klokani šli opět do vedení. Náskok už Bohemka udržela a do odvety nastoupí po výhře a dvou vstřelených gólech na hřišti soupeře.