Bartek: Ve druhé půli už byl gól jen otázkou času

David Bartek komentuje duel se Slováckem.

Bartek: Ve druhé půli už byl gól jen otázkou času

Domácí výhru nad Slováckem hodnotil univerzál David Bartek. Jak vnímal rychlý inkasovaný gól a klimatické podmínky během utkání se dočtete v rozhovoru.

V Bohemce jsi dlouho, ale takový závěr zápasu jsi ještě asi nezažil...
Sice už jsem ho zažil, ale v jiné situaci. Když jsme minulou sezonu hráli o záchranu a Pepa (Josef Jindřišek - pozn.red.) nám vystřelil svým gólem příslušnost v nejvyšší soutěži i pro tento ročník. To bylo asi silnější. Proti Slovácku jsme teď začali blbě a hned po minutě dostali gól. To nebyl ideální začátek. Poté jsme čím dál více začali hrát a ve druhém poločase už šlo jen o to, abychom dali gól. V závěru jsme mohli obdržet branku, ale Valda (Roman Valeš - pozn.red.) nás podržel, což jsme potřebovali. Zaplaťpánbůh, že Jhon ty dva góly dal.

Slovácko se prosadilo velmi brzy...
Bavili jsme se o tom, že bude důležitý začátek utkání. Očekávali jsme, že na nás Slovácko vlétne, ale bohužel ten gól hosté dali už takhle brzy. Fotbal je o chybách. Klobouk dolů před námi, že jsme na to zareagovali a zvedli se.

Zhatil nám určitým způsobem ten gól naše plány do utkání?
Rozhodně to nebylo ideální pro nás. Řekli jsme si, že hlavně nesmíme dostat gól a nesmíme jim dát možnost se nadechnout. Máme formu, což oni věděli a jeli sem s tím, že už nemají co ztratit. Nabídli jsme Slovácku ale šanci se o postup ještě porvat, a proto to byl takový nervák. Byli tu už fanoušci a jsem rád, že jsme je mohli potěšit výhrou.

Bohemians - Slovácko 2:1 (0:1)
Bohemians - Slovácko 2:1 (0:1)
V brance Slovácka nastoupil Nemrava. Probírali jste to před utkáním?
Brankáře jsme moc neřešili. Naštěstí jsme ho pak dvakrát prostřelili. Věděli jsme, že teď máme formu a v ofenzivě nám to šlape. Je to jen o tom ty situace správně vyřešit a dát gól.

Hrálo se v obrovském vedru. Jaké to je pro vás krajní hráče, když neustále podporujete ofenzivu?
Abych se přiznal, tak ke konci utkání jsem toho už měl dost. Ty zápasy se nahromadí a únava je pochopitelně větší. Hlavně v tom počasí, jaké během zápasu bylo. Jinak jsem se cítil dobře, jen síly docházely v těch posledních minutách.