Puškáč: Vydali jsme se ze všech sil

Střelec David Puškáč hodnotí odvetné utkání s Mladou Boleslaví.

Puškáč: Vydali jsme se ze všech sil

Vítěznou odvetu s Boleslaví a zároveň poslední utkání této sezony hodnotil útočník David Puškáč. Jak mluvil o svém prvním zápase po měsíční pauze, první půli a děkovačce? Více v rozhovoru.

První poločas byl asi jeden z nejlepších, které jsme odehráli...
V kabině jsme si řekli, že na Boleslav chceme vletět, ale zároveň i to, že musíme být trpěliví a neotevřít hru hned od začátku, abychom gól nedostali. Věděli jsme o naší velké síle v domácím prostředí. Věřili jsme, že branky vstřelíme. Prvních třicet minut se nám povedlo náramně, zatlačili jsme soupeře do vlastní obranné šestnáctky a měli spoustu šancí, které jsme mohli proměnit. Bohužel se nám to nepovedlo a naopak hosté vyrovnali, což bylo pro nás špatně. Odevzdali jsme ze sebe maximum, ale bohužel rozhodl první zápas.

Měli jsme síly i schopnosti k tomu, abychom manko dohnali, ale vše nám zhatil vyrovnávací gól...
Uměli jsme si spočítat, že teď musíme dát další čtyři góly a neinkasovat. V našich hlavách to pochopitelně bylo, ale makali jsme na 110% a víc už asi ani udělat nešlo.

Pro tebe to byl první zápas od začátku června, kdy jsi nastoupil v Opavě...
Vážím si každého zápasu a každopádně by bylo lepší do toho skočit s nějakou praxí nabranou v ostrých utkáních. Docházely mi pak síly a chytaly křeče. Myslím si, že výkon byl dobrý a konečně se mi podařilo dát gól, za což jsem hodně rád. Čekal jsem na něj dlouho, takže se mi ulevilo. Jen je škoda, že se nepodařilo postoupit. Alespoň jsme vyhráli doma a rozloučili jsme se vítězstvím před domácími fanoušky.

Bohemians - Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Bohemians - Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Závěr utkání doprovázel hlasitý potlesk fanoušků a děkovačka byla také delší než obvykle. Co jsi na to říkal?
Ohromně si podpory vážíme. I když jsme z dvojzápasu nevyšli jako vítěz, tak ji můžeme společně označit za úspěšnou, což fanoušci ocenili. Když se člověk vrátí jen o kousek zpět, tak jsme ještě nedávno bojovali o sestup. Teď se nám povedlo se probojovat do finále skupiny o Evropu, což považuji za úspěch. Stejně tak to asi cítili i fanoušci a doufám, že se od toho odrazíme a budeme pokračovat v těchto výkonech i příští sezonu.

Jak se v hlavě popasuješ se situací, kdy vedeš, ale stejně musíš stále útočit, abys dal další čtyři góly. Za ligového utkání by totiž průběh druhé půle byl ideální...
Udělali jsme si to těžší v prvním utkání, tudíž jsme museli o to více máknout v odvetě. Dopředu jsme se tlačili, ale Boleslav bránila dobře a hrála to, co potřebovala. Vepředu víceméně nic hosté neměli.