Jednoznačný postup do další fáze MOL Cupu

Bohemians zvítězili nad Táborskem a v poháru jdou dál.

Jednoznačný postup do další fáze MOL Cupu

Bohemka nastoupila do pohárového zápasu v brance s Bačkovským. Ve středu záložní řady naskočil Novák. Kapitánskou pásku navlékl Bartek.

První možnost k zakončení si přichystal Novák, ale brankář Zadražil míč skryl v náruči. Po přistrčení Bartka poté střílel na zadní tyč Levin, ale gólman Táborska i přes menší problémy balon zkrotil.

Táborsko - Bohemians 0:3 (0:0)
Táborsko - Bohemians 0:3 (0:0)
Po půlhodině hry si Novák převzal míč na hranici šestnáctky, efektně obelstil protihráče, avšak jeho prudkou ránu lapil přesvědčivým zákrokem Zadražil. V závěru první půle rozehráli Bohemians nakrátko standardní situaci. Levin poté přihrávkou před branku našel Vacka, ale střela zkušeného středopolaře skončila jen na boční síti. Po první půli byl tak stav bezbrankový.

Po pauze si zaběhl za obranu Květ a okamžitě našel před brankou Keitu, jenže útočník Klokanů na míč nedosáhl. Na opačné straně zakončoval na malém vápně v pádu domácí Čapek, ale trefil jen tyč a Hůlka pak odvrátil míč do bezpečí.

Následně se radovala Bohemka. Efektní patičkou Vaníček vyslal za obrannou linii Keitu, jenž míč podržel a nahrál za velké vápno Levinovi, který technickou střelou k pravé tyči poslal Bohemians do vedení. Zároveň tak vstřelil svůj první gól v soutěžním utkání po příchodu do Bohemians.

Táborsko - Bohemians 0:3 (0:0)
Táborsko - Bohemians 0:3 (0:0)
Náskok mohli Klokani navýšit. Za šestnáctkou si připravil míč na střelu Puškáč, jenže Zadražil ji vyrazil. Míče se zmocnil Schumacher a pravačkou mířil na zadní tyč, ale brankář Táborska fantasticky vyškrábl konečky prstů balon na rohový kop. Po něm hlavičkoval těsně vedle pravé tyče Hůlka. Skórovat mohl i Dostál, ovšem skvělý Zadražil vytasil další výborný zákrok a udržel jednobrankovou ztrátu svého týmu.

To platilo ale jen chvíli. Vzápětí totiž Nečas adresoval míč Puškáčovi, jenž pojistil vedení Klokanů druhým gólem. A poté nádherně Nečas přehodil gólmana Zadražila, čímž korunoval postup Klokanů.

Bohemians tak z Tábora odjeli s vítězstvím, díky němuž postoupili do dalšího kola MOL Cupu.