Puškáč: Bodovat jsme nutně potřebovali

Forvard David Puškáč hodnotí vítězství nad Zlínem.

Puškáč: Bodovat jsme nutně potřebovali

Výhru nad Zlínem komentuje David Puškáč. Jak viděl on první gól, ale i celý výkon týmu se dočtete v rozhovoru.

Zlínu jsme nedovolili praktikovat jeho hru. Byla to ta hlavní věc, která vedla k našemu úspěchu?
Cítili jsme, že body nutně potřebujeme. Navíc to bylo poslední utkání před reprezentační pauzou. Myslím, že z nás byla energie i aktivita cítit a dodali jsme tomu také patřičnou kvalitu. To asi rozhodlo o našem vítězství.

V čem tkvělo největší nebezpečí Zlína?
Když jsme je viděli na Spartě, tak byli v ofenzivě opravdu šikovní. To se jim u nás tolik nedařilo. Bylo vidět, že naši kluci v defenzivě hráli na 120%, padali do střel a od toho se pak náš výkon odrazil. Vepředu jsme předvedli víc, než v minulých zápasech.

Ve druhé polovině prvního poločasu jsme byli už ve hře lepší a Zlín zatlačili...
Asi jsme začali cítit, že se s nimi dá hrát v klidu. Tlačili jsme se více do hostující šestnáctky a vytvořili si pár brankových příležitostí. Nakonec nám to tam padlo. Gól byl logickým vyústěním toho, co se na hřišti odehrávalo.

Bohemians - Zlín 2:0 (1:0)
Bohemians - Zlín 2:0 (1:0)
Místo Petra Hronka jsi ale mohl skórovat ty...
Dosty (Martin Dostál - pozn. red.) krásně obešel protihráče a narýsoval mi přihrávku před bránu. Já zvolil trochu nešikovné zakončení, když jsem si kopl míč nohou do nohy. Naštěstí se balon odrazil k Hroňasovi (Petr Hronek - pozn. red.), jenž už ho uklidil do sítě a vedli jsme. Mám radost, že dal Hroňas gól.

V tomto období mezi reprezentačními přestávkami jsme odehráli o jedno utkání méně. Jak se koukáš na naše počínání v této době?
Po výhře nad Boleslaví jsme hráli dva těžké zápasy ve venkovním prostředí. Následně nás doma čekala Plzeň. To bylo složité, ale teď už jsme bodovat potřebovali. Je skvělé, že se nám to před reprezentační přestávkou podařilo a snad další body získáme v Karviné.