Bezbranková remíza se Žižkovem

Šance měly oba týmy, ale branka k vidění nebyla.

Bezbranková remíza se Žižkovem

Do přípravného utkání na hřišti Viktorie Žižkov nastoupila Bohemka v brance s Bačkovským, v obraně pak byli Vondra i Osmančík. Na lavičku náhradníků usedla nejčerstvější posila, útočník Matěj Pulkrab. První příležitost měl na svědomí domácí Žižkov. Do šestnáctky se z pravé strany přihnal Urbanec a vypálil, ale ránu vyrazil skvěle Bačkovský a Hůlka pak odvrátil míč na rohový kop.

Po dvaceti minutách vybojoval Keita míč pro Nečase, jenž našel Květa, ale proti němu rychle vyběhl brankář Švenger a míč vyrazil na rohový kop. Celé kvarteto si situaci o minutu později zopakovalo. Balon získal v souboji skvěle Keita a přihrál Nečasovi. Hbitý útočník si ho navedl do šestnáctky a přízemní přihrávku adresoval na Květa, jenže jeho zakončení fantasticky zneškodnil Švenger.

FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905
FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905
Domácí se v ofenzivě osmělili za dalších deset minut. Diviš krouceným centrem hledal Mashikeho, ale útočník Žižkova hlavičkoval mimo branku Bačkovského. Chvilku před poločasovým hvizdem Bederka nádherným pasem připravil šanci Keitovi, který se hnal na branku z pravé strany, ovšem přízemní střelou těsně minul vzdálenější tyč žižkovské branky. První půle tak skončila bez branek.

Po vyrovnaném začátku druhého poločasu mohla přijít i první branka utkání. Uvnitř šestnáctky měl míč v moci Mashike, avšak tvrdá rána se od břevna odrazila do míst okolo brankové čáry. Domácí forvard sice na asistenta rozhodčího gestikuloval, že míč už byl celým objemem za čárou, ale pokračovalo se nadále za bezbrankového skóre.

FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905
FK Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905
Krásný individuální průnik poté předvedl Vacek, který se po slalomu přes čtyři hráče prokličkoval až do šestnáctky, ale střelu na bližší tyč vytěsnil brankář Hrubeš na roh. Následně se ozvali i domácí. Březina se ujal exekuce přímého kopu a mířil přímo do šibenice, jenže Bačkovský prokázal výtečnou formu a balon vytěsnil.

Na druhé straně pálil po kombinaci Hašek, avšak Hrubeš míč vyrazil. Zmocnil se ho Květ, jehož ránu vyhlavičkoval z brankové čáry obránce Žižkova. Balon se vrátil zpět k Haškovi, bohužel ale i jeho druhou ránu brankář Žižkova zneškodnil.

Ani jeden tým tak své šance neproměnil a v přípravném utkání se zrodila bezbranková remíza.