Květ: Hra už byla oproti předchozím zápasům lepší

Univerzál Roman Květ popisuje utkání v Jablonci.

Květ: Hra už byla oproti předchozím zápasům lepší

Záložník Roman Květ po utkání v Jablonci mluvil nejen o výkonu, ale krom samotného klání i o ostatních venkovních zápasech. Více v rozhovoru.

Sice jsme prohráli, ale k bodům neměli daleko...
Celkově se nám po herní stránce utkání povedlo lépe, než předchozí zápasy. Pracovali jsme na tom i v týdnu, abychom kombinovali a roztahovali hřiště. Dokázali jsme to přenést i do mistrovského klání. Zase jsme ovšem inkasovali dva hloupé góly a vstřelili jen jeden. Je škoda, že jsme kontaktní branku nevstřelili dříve, utkání by mohlo skončit jinak.

Byl první poločas o něco slabší v tom, že jsme se nedostávali do zakončení?
Je pravda, že jsme měli nějaké pološance, avšak nevyřešili jsme je dobře. V jiných případech jsme si nepřipravili situaci tak, aby se dalo střílet. Herně to ale špatné nebylo.

Naše venkovní zápasy po restartu do sebe zapadají nejen výsledky, ale i obrazy jednotlivých duelů...
Dokážeme hrát s kýmkoliv, to je pravda. Ale fotbal se hraje na body, které bohužel nemáme. Nakonec je nám k ničemu, že hrajeme hezčí fotbal. Body z venkovních zápasů prostě nevozíme.

Jablonec - Bohemians 2:1 (1:0)
Jablonec - Bohemians 2:1 (1:0)
Co scházelo k tomu, abychom snížili dříve?
Létalo málo centrů do šestnáctky. Měli bychom více ze stran posílat míče před branku soupeře, když máme navíc nahoře vysokého Tomáše Necida. A druhou věcí je střelba ze střední vzdálenosti, která nám také chybí.

Během prvního poločasu jsme obdrželi několik žlutých karet. Připravovali jste se na zápas i po této stránce?
Všichni víme, že hrát v Jablonci není nikdy lehké. I trenéři nás upozorňovali, abychom zachovali klidnou hlavu. To se nám bohužel v první půli nepovedlo, ale poté jsme se zklidnili. Soustředili jsme se hlavně na hru. Také proto byl výkon už lepší.