Srdnatý výkon na body bohužel nestačil

Bohemka měla šance i v početní nevýhodě, ale branku nevstřelila.

Srdnatý výkon na body bohužel nestačil

V základní jedenáctce proti ostravskému Baníku byl zpět kapitán Jindřišek a také brankář Le Giang. Hned v úvodu se do zajímavé situace dostal Květ, ale jeho střelu srazil obránce na rohový kop. Na druhé straně chtěl přiťuknout Mena do vyložené pozice Zajícovi, jenže Köstl úmysl přečetl a míč dostal do bezpečí.

Baník sice držel balon, ale Klokani zvládali centry odvracet. Po jednom takovém momentu si našel odražený míč Jánoš, ale Le Giang ránu domácího záložníka z dvaceti metrů lapil. Na druhé straně zahrozili Klokani. Z levé strany odcentroval Vaníček a míč propadl přes Necida k Schumacherovi, ovšem zakončení německého univerzála lapil Laštůvka.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
Po dvaceti minutách hry domácí předvedli rychlou kombinaci na jejímž konci byl Jánoš a přízemní střelou na zadní tyč překonal Le Gianga. Asistent na pomezí nejprve signalizoval ofsajd Jánoše. Hlavní sudí zkonzultoval situaci s videorozhodčím a gól uznal. Ostrava tak šla do vedení.

Náskok mohl navýšit po centru z pravé strany Zajíc, avšak střele útočníka Baníku se postavil do cesty Necid, díky jehož zásahu se znovu skóre neměnilo. Tak se nestalo ani do konce první půle a do kabin odešli Klokani s jednobrankovým mankem.

Plány Klokanů do druhého poločasu ale chvilku po jeho zahájení dostaly velkou trhlinu. Po souboji viděl žlutou kartu Necid. Pro něj byla ale v utkání již druhá, a tak Bohemku čekalo dotahování ztráty v početní nevýhodě. I tak ale mohli Zelenobílí srovnat. Vondrův přízemní centr si zpracoval a současně i připravil k zakončení skvěle Osmančík, jenže Laštůvka střelu na zadní tyč fantastickým zákrokem vyrazil.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905
Zahanbit se nenechal ani Le Giang, když vytáhl konečky prstů na rohový kop nádhernou střelu De Azeveda. Další příležitost Klokanů přichystal Novák, když adresoval přesný centr na Hůlku, ale ten hlavičkoval nad branku. Nádherné sólo předvedl dravý Osmančík, jenž přelstil hned trojici hráčů, ale poté mu sebral míč od nohou Laštůvka.

Bohemka bojovala, ale bohužel se z branky neradovala. Na hřišti Ostravy tak prohrála nejtěsnějším rozdílem.