Novák: Příležitosti ke srovnání stavu jsme měli

Záložník Vojtěch Novák hodnotí utkání s Ostravou.

Novák: Příležitosti ke srovnání stavu jsme měli

Utkání na hřišti Baníku Ostrava komentuje mladý talent Vojtěch Novák. V rozhovoru najdete jeho pohled na první poločas i hru v početní nevýhodě.

Do utkání jsi nastoupil chvilku před skončením první půle. Jak jsi ji viděl, když jsi byl ještě na střídačce?
Ostrava nás v první půli přehrávala a prakticky nepustila do žádné příležitosti. Ty jsme neměli skoro žádné a po dvaceti minutách inkasovali. Když jsme s Pavlem Osmančíkem na hřiště přišli, tak se to celkem zlepšilo. Trenér nám dal jasné instrukce, abychom hru oživili. Přestože jsme hráli prakticky celý druhý poločas v početní nevýhodě, tak ve hře jsme měli navrch. Zároveň se nám povedlo si vytvořit šance i pološance, které se daly využít, abychom nějaký bod odvezli.

Krátce po zahájení druhé půle byl vyloučen Tomáš Necid. Do jaké míry narušila plány nepřítomnost typického hrotového útočníka?
Ačkoliv to vyloučení bylo nešťastné, tak nás v hlavě nakoplo v tom smyslu, že jsme už vůbec neměli co ztratit. Dali jsme do našeho snažení o zvrat utkání všechny síly. Obraz hry ve druhém poločase tomu napovídal. I když jsme hráli v deseti, tak se nám dařilo hru dirigovat. Jak už jsem říkal, tak šance ke srovnání stavu jsme měli.

Baník Ostrava - Bohemians 1:0 (1:0)
Baník Ostrava - Bohemians 1:0 (1:0)
V závěru padla hustá mlha. Nebyl problém s viditelností na hřišti?
Nebylo to určitě nic příjemného, ale nebudeme na to vymlouvat. S vývojem utkání jsme mohli udělat cokoliv i dříve.

Zápasy s Ostravou jsou známé především tvrdostí...
Nemám s tím tolik zkušeností, takže úplně přesně nevím, v jakém stylu se utkání tady hrají. Nějaké sporné momenty v zápase byly a rozhodčí je nějakým způsobem vyřešil.