Není nač čekat, před Klokany je další bitva

V úterý do Ďolíčku přijede Příbram.

Není nač čekat, před Klokany je další bitva

Na území České republiky už se lidé chystají na onen Štědrý den a vyhlížejí příjemné chvíle ve vánoční atmosféře. Svěřenci trenéra Luďka Klusáčka se ale upínají k dalšímu ligovému klání, které je čeká už v úterý. Na domácím svatostánku se sice utkají s týmem ze sestupových pozic, jenže také s dobrou aktuální formou, a to je Příbram. Ještě před měsícem měla na svém kontě jediný bod (remíza s Opavou 1:1) a také hrozivé skóre 4:22. Během dalších čtyř zápasů ale tým okolo Tomáše Pilíka nasbíral osm bodů a snaží se vyklouznout ze sestupového pásma.

Bohemians - Příbram 1:0 (0:0)
Bohemians - Příbram 1:0 (0:0)
Do nové sezony vstoupila Příbram i se zkušeným Tomášem Pilíkem, který se vrátil po třech letech zpět na Litavku. Ofenzivu posílil i útočník Stanislav Vávra, jenž přišel z druholigového Sokolova. Plnohodnotným hráčem Příbrami se stal i šikovný záložník Filip Zorvan, jenž přestoupil z Hradce Králové. Na nepovedený úvod ročníku Středočeši zareagovali získáním volných hráčů Zdeňka Folprechta a Idrissy Diarry.

Tým naopak opustil útočník Michal Škoda. Nevydařilo se ani angažmá tureckých Aydina Yilmaze a Erdiho Cana Sehita. Hostování ze Sparty skončilo Matěji Polidarovi, který už v týmu Letenských zůstal.

Pokud by se oba týmy utkaly před pěti koly, tak by Klokani nahlíželi na Příbram jinak, potvrdil Erich Brabec: "Určitě by Příbram v našich očích vypadala odlišně. Poslední čtyři utkání ale Středočeši výsledkově zvládli a získali osm bodů. Mají za sebou těžké zápasy, z nichž vydolovali body. Naopak my jsme nezvládli hlavně venkovní utkání, a proto jsme v tabulce Příbrami nablízku. Úterní měření sil ukáže, jak na tom doopravdy jsme."

Příbram se zlepšila v defenzivě: "Dostávali předtím velké množství branek. Na tom s nimi trenér Pavel Horváth zapracoval a hrají více zodpovědně a z bloku. V týmu jsou zkušení Rezek, Folprecht a Pilík. Ti tým drží a nejspíš budou asi i důvodem toho, že se jim teď daří."

Kvůli karetním trestům budou na straně Bohemians chybět Tomáš Necid a Daniel Köstl: "Každým tréninkem kluci vypadají lépe. Je ale škoda, že nám z rytmu tihle dva vypadnou. Hlavně Köstlik se po dlouhé pauze dával dohromady a osobně ty zápasy v Jablonci a Ostravě zvládl velmi dobře. Necka je hladový a chtěl by hrát, ale vyloučení ho bohužel zbrzdí. Myslím si, že ti hráči, kteří proti Příbrami nastoupí, tak je nahradí. Utkání potřebujeme vyhrát."

Bohemians - Příbram 1:0 (0:0)
Bohemians - Příbram 1:0 (0:0)
Cíl Klokanů potvrdil i Vojtěch Novák: "Bitva to určitě bude. Zároveň ale i věřím, že pokud k utkání správně přistoupíme a budeme plnit naší taktiku, tak jednoznačně je výhra v našich silách. Tři body chceme získat."

Bohemka se s Příbramí utká v úterý od 16 hodin v Ďolíčku. Utkání lze sledovat prostřednictvím streamu na O2 TV. Hlavním rozhodčím bude Miroslav Zelinka. Jeho asistenty pak Jiří Moláček s Jakubem Hrabovským. Nejdůležitější momenty utkání sledujte na našem Twitteru. I k tomuto utkání vyjde nové číslo Magazínu Klokan. Můžete si ho poté koupit ve fanshopu.