Podzim zakončíme bitvou o Vršovice

V neděli se v Edenu hraje vršovické derby.

Podzim zakončíme bitvou o Vršovice

Od důležitého úterního vítězství nad Příbramí sice uplynulo jen pár dní, ale Klokani žili v nejistotě. Nejprve byla karanténa uvalena na Slavii, která tak neodehrála středeční duel ve Zlíně a v ohrožení bylo i nedělní vršovické derby. Po páteční zprávě o ukončení izolace a následných výsledcích sobotních testů je ale jasné, že poslední venkovní duel Bohemka odehraje ve vlastní městské části. Současně půjde o poslední zápas tohoto roku, neboť ve středu byla nařízena karanténa Opavě. Duel před Štědrým dnem se Slezany je tedy odložen a odehraje se až v jarní části soutěže.

Během léta získala Slavia tři posily v týmu Liberce. Do Edenu zamířil nejen útočník Jan Kuchta, ale také záložníci Tomáš Malinský s Michalem Beranem a obránce Jan Karafiát. Z Mladé Boleslavi hostuje brankář Jan Stejskal. Své angažmá v Karviné ukončil Ondřej Lingr, jenž se přesunul do týmu Jindřicha Trpišovského.

Slavia - Bohemians 4:0 (1:0)
Slavia - Bohemians 4:0 (1:0)
Naopak pod Ještěd odešli Jakub Jugas, Jan Matoušek, Abdalláh Júsuf Hilál, Daniel Kosek, Jakub Hromada a Mohamed Tijani. Forvard Mick Van Buren byl zapůjčen Českým Budějovicím a šikovný Sýkora odešel do Lechu Poznaň. V Polsku našel nové angažmá i Michal Frydrych, který je hráčem Wisly Krakov. Jako poslední opustil tým obránce Vladimír Coufal, jehož získal anglický West Ham United.

Nejistota přípravu Klokanů ale neovlivnila, řekl Erich Brabec: "Může se stát úplně cokoliv. O tom ale my nerozhodujeme. Připravovali jsme se na zápas normálně, aniž bychom brali v úvahu nějaké spekulace. Co se týče přímo Slavie, tak když se člověk podívá na její herní projev a tabulku, tak nás čeká určitě největší výzva v rámci české ligy."

K hlavním tvářím Sešívaných se řadí mladý talent Sima: "Vylétl rychle nahoru, ale už jsme zaregistrovali spoustu podobných hráčů, kteří v prvním půlroce zazářili a poté šli výkonnostně dolů. Bude záležet na něm, jak bude odolný vůči tlakům. Dále i na tom, jestli se bude dál zlepšovat a zda zůstane pokorný."

Po výhře nad Příbramí si Klokani oddechli: "Zápas byl náročný hlavně po psychické stránce. Kluci duel zvládli, ačkoliv nebyl moc líbivý pro oko diváka. Tři body jsme ale získali, což je důležité. Když se podíváme na výsledky ostatních týmů pohybujících se v tabulce okolo nás, tak zjistíme, že důležitost vítězství se tím ještě zvětšila."

Tým okolo Josefa Jindřiška přišel o domácí "rozlučku" proti Opavě: "My jsme rozhodně hrát chtěli. Je škoda, že situace dopadla takto. Někdo teď bude mít v lize čtrnáct zápasů a jiný zase jen dvanáct. Není to úplně šťastné řešení.

Slavia - Bohemians 4:0 (1:0)
Slavia - Bohemians 4:0 (1:0)
Brankář Patrik Le Giang litoval, že derby se odehraje před prázdnými tribunami: "Pro mě osobně je výzvou nejbližší utkání. V posledních letech hraje Slavia na vysoké úrovni a pro každý tým je výzva se jim postavit. Mrzí mě, že takové utkání hrajeme bez přítomnosti diváků. Právě vršovické derby je takovým fotbalovým svátkem."

Vršovické derby hraje Bohemka v Edenu v neděli od 18:30. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice O2 TV Sport. Hlavním sudím bude Pavel Franěk a jeho asistenty Adam Horák s Markem Podaným. Na utkání budou dohlížet i rozhodčí od videa.