Na generálku do Mladé Boleslavi

Bohemku čeká přípravný duel před ostrým jarním startem.

Na generálku do Mladé Boleslavi

Od úterního dopoledne Klokani opět trénují společně a úvodní lednový týden zakončí přípravným utkáním, které bude zároveň generálkou na ligovou soutěž. K ní pocestují do nedaleké Mladé Boleslavi, která je přivítá ve svém rozlehlém sportovním areálu Městského stadionu. Současně půjde i o klání dvou sousedů v prvoligové tabulce. Klokani mají na svém kontě o pět bodů více oproti svěřencům kouče Karla Jarolíma, který tým převzal v závěru podzimní části a zakončil ji na patnáctém místě prvoligové tabulky.

Pro Mladou Boleslav půjde o druhé přípravné utkání, neboť v úterý se utkala s Pardubicemi, které jednoznačně porazila (4:1). Trefil se i exKlokan Milan Jirásek, jenž posílil kádr Středočechů a v sobotu tak bude moci nastoupit proti svému bývalému klubu. Dalším novým hráčem je levonohý univerzál Dominik Preisler. Zpět v týmu jsou po hostování ve Slavii brankář Jan Stejskal, respektive Tomáš Ladra vracející se z Jablonce.

Mladá Boleslav - Bohemians 1:1 (1:1)
Mladá Boleslav - Bohemians 1:1 (1:1)
Zpět do svých klubů zamířil po hostováních David Ikaunieks (Jablonec), Jiří Kulhánek s Ondřejem Zahustelem (Sparta). I mladý obránce Šimon Gabriel zamířil zpět do Plzně, ale obratem byl zapůjčen Teplicím. Na Stínadlech se tak potká se svým spoluhráčem, neboť zkušený obránce Ondřej Mazuch rovněž odešel na sever Čech. Nové angažmá si hledá Petr Mareš.

Přípravné utkání se odehraje bez přítomnosti diváků v areálu Mladé Boleslavi v sobotu od 13 hodin. Netradičně je ale hrací doba rozdělena na 3x40 minut. Živý stream se nakonec nepodařilo dohodnout, o netradiční formát utkání nemá bohužel distributor zájem. Pokud se situace změní, budeme vás informovat na sociálních sítích. Tam najdete také informační servis z průběhu utkání.