Cesta pohárem vede přes Olomouc

Do Ďolíčku po necelém měsíci znovu zavítají Hanáci.

Cesta pohárem vede přes Olomouc

Po sobotní remíze ve Zlíně se Bohemians na začátku dalšího týdne připravují na další klání. Tentokrát nikoliv na ligové, ale to pohárové. Los osmifinále jim totiž přichystal duel s Olomoucí, s níž před necelým měsícem v Ďolíčku remizovali bez branek. Hanáci od té doby v lize jednou vyhráli, a to nad Brnem (1:0). V dalších dvou zápasech svěřenci trenéra Radoslava Látala neskórovali a padli doma se Zlínem (0:1) a v sobotu v Plzni (0:1). V letošní ročníku poháru nejprve postoupili přes Petřkovice bez boje a utkání bylo kontumováno ve prospěch Sigmy (3:0). V rámci třetího kola pak na Hanou přijely třetiligové Domažlice. Boj o postup zvládla lépe Olomouc a po vítězství (3:1) postoupila do osmifinále.

V MOL Cupu na sebe Klokani s Hanáky znovu narazí téměř po dvou letech. V dubnu 2019 se v Ďolíčku hrálo čtvrtfinále, které rozhodl nádherným obloučkem Antonín Vaníček a poslal Bohemku do semifinále.

V únorovém ligovém klání vsadily oba týmy na rozestavení se třemi obránci. Ve vyrovnaném duelu si výborně vedli Krch s Dostálem, kteří dohromady získali míč celkem šestadvacetkrát. Při vedení míče přes protihráče byl čtyřikrát úspěšný Jan Vondra a třikrát Roman Květ. Na straně Olomouce byl vidět mladý Kryštof Daněk, jenže ani jednu ze svých velkých šancí neproměnil. Kvalitní výkon odvedl rovněž obránce Vít Beneš, jenž si připsal sedmnáct získaných míčů.

Asistent trenéra Erich Brabec připomněl několik faktorů, v nichž spočívají rozdíly od pohárového a ligového klání s Olomoucí: "Za Sigmu budou moci nastoupit hráči, kteří nemohli nastoupit právě v tom ligovém utkání. Jde o Hubníka a Gonzáleze, což znamená rozhodně mohutné posílení pro Olomouc. Je to utkání v poháru a je jasné, že vítěz z něj vzejde. Není žádná možnost nápravy. Rozhodující bude to, kdo bude mít v úterý lepší formu."

Olomouc se po poklesu formy nachází ve středu tabulky. Nabízí se tedy, že utkání v poháru by mohlo napovědět, zda bude sezona úspěšná, či ne: "Takhle bych to nestavěl. Měli období, kdy dlouho neprohráli a často remizovali. Sice nezvládli výsledkově poslední zápasy, ale Olomouc je hodně kvalitní mužstvo. Tohle by měli hodnotit jiní, než já."

I v sestavě Klokanů se dají očekávat změny: "Už ve Zlíně nastoupilo několik hráčů, kteří dlouho v základní sestavě nebyli. Popasovali se s tím velmi dobře. Je velká pravděpodobnost, že v pohárovém klání budou další změny."

Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
Bohemians - Sigma Olomouc 0:0
O rozdílech zápasů promluvil i obránce Daniel Köstl: "Můžeme se dostat až do prodloužení, což rozděluje ligové a pohárové zápasy. Přistupujeme k tomu ale úplně stejně. I jediná chyba může daný tým stát postup. Obě mužstva budou chtít rozhodnout v základní hrací době, protože jít do prodloužení by znamenalo si ztížit i další dny směrem k zápasovému programu."

Osmifinálové utkání MOL Cupu se hraje v Ďolíčku v úterý od 16 hodin. V přímém přenosu ho bude vysílat stanice ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Miroslav Zelinka. Asistovat mu budou Jan Dohnálek s Michalem Novákem. Na pohárové utkání nebude tentokrát dohlížet videorozhodčí.

Vzhledem k trvajícímu nouzovému stavu platí v okolí stadionu stejný režim, jako při domácím utkání s Českými Budějovicemi.