Zasloužená výhra po výborném výkonu

Bohemka si vytvořila mnoho šancí a připisuje si důležité tři body.

Zasloužená výhra po výborném výkonu

Proti Karviné nastoupila Bohemka s dvojicí útočníků, kterými byli Necid s Puškáčem. Levý kraj záložní řady obsadil Schumacher a střed defenzivní linie Bederka po boku Köstla.

Úvod zápasu byl pro Klokany přímo snový, neboť propadlý centr kapitána Dostála na zadní tyč si našel Schumacher a nechytatelnou střelou k pravé tyči zařídil brzké vedení Bohemians.

Vedení mohli Klokani navýšit. Do velké šance se po přihrávce Schumachera hnal Necid, jenž postupoval vstříc hostující brance, ale pálil mimo branku a asistent na pomezí nakonec signalizoval ofsajdové postavení forvarda Klokanů. O několik minut později si převzal balon Puškáč a přesným centrem adresoval balon svému kolegovi z útoku, ovšem Necid v poslední chvíli netrefil bohužel míč ideálně a brankář Bolek střelu zvládl na na brankové čáře nadvakrát zneškodnit.

Bohemians - Karviná 2:0 (1:0)
Bohemians - Karviná 2:0 (1:0)
Necid se v krátké době dostal do zakončení potřetí, avšak s jeho přízemní střelou si Bolek u tyče poradil. Do kabin se šlo za jednobrankového vedení Klokanů.

Zkraje druhého poločasu se mohl stav duelu měnit několikrát. Nejprve si zpracoval míč Puškáč a pravačkou pálil do levé tyče, od níž se míč odrazil k nohám střelce Schumachera, ale ten byl v ofsajdovém postavení a branku Karviné ohrozit nedokázal. Vzápětí si pohlídal Květ postavení mimo hru a mohl z pravé strany uhánět na branku. Z malého vápna ještě hledal pod sebou lépe postaveného Schumachera, ale myšlenku přečetl obránce Karviné a přihrávku zablokoval.

Do příležitosti se dostal i Necid, ale brankář Karviné znovu předvedl výborný zákrok a hlavičku útočníka Bohemians vytěsnil. Ještě větší možnost k navýšení vedení měl Květ, který díky skvělému napadání Klokanů ukořistil balon a pelášil okamžitě na branku, avšak gólman Bolek situaci ustál a prudkou ránu vyrazil na rohový kop.

Bohemians - Karviná 2:0 (1:0)
Bohemians - Karviná 2:0 (1:0)
Po hodině hry se v útočné šestnáctce ujal míče Puškáč a přesnou střelou k pravé tyči překonal hostujícího brankáře. Radost z navýšení náskoku vystřídala nejistota, neboť při přípravě na rozehrávku Karviné ve středovém kruhu byla hra pozastavena. Sudí Proske konzultoval ještě situaci s videorozhodčím a následně ji přezkoumal i u monitoru. Nakonec se rozhodl gól neuznat, a to kvůli ofsajdovému postavení Necida, jenž měl bránit ve výhledu brankáři Bolkovi.
Pojišťující druhý gól ale nakonec padl. Hronek přistrčil balon ve velkém vápně střídajícímu Bartkovi, který ho bez problémů umístil do sítě a Bohemians se podruhé v zápase radovali.

Klokani v domácím prostředí zaslouženě zvítězili a připsali si důležité tři body, díky kterým přeskočili v tabulce svého soka. Současně udrželi podeváté v sezoně čisté konto.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Připsali jsme si jednoznačné vítězství, které orámovaly branky na začátku utkání a v jeho závěru. Jen naše produktivita nám zabránila v tom, abychom rozhodli zápas dříve a uklidnili se. Hráli jsme zezadu spolehlivě a nevzpomínám si na nějakou příležitost Karviné. Výhra je zasloužená a důležitá."