Před reprezentační pauzou vyrážíme do Teplic

Bohemians se po domácím vítězství v neděli představí v AGC Aréně Na Stínadlech.

Před reprezentační pauzou vyrážíme do Teplic

Ve fotbalovém kalendáři se už blíží Mistrovství Evropy do 21 let. Ještě před ním se ale na tuzemských trávnících odehraje 24. kolo FORTUNA:LIGY. Po vítězství nad Karvinou (2:0) se Klokani přiblížili středu tabulky a odskočili svému soupeři pro následující klání, jímž jsou Teplice. Oba týmy teď dělí šestibodový rozdíl. Bohemka se v případě vítězství bude moci ještě více přiblížit lepšímu středu tabulky a přeskočit Zlín, který v tomto kole svůj zápas neodehraje.

Severočeši se v posledních zápasech zvedli a dali zapomenout na nepovedený úvod jara, kdy doma schytali bůra od Jablonce (0:5) a neprosadili se ani proti nováčkovi z Pardubic (0:1). V neděli tomu bude měsíc, kdy doma obrali vedoucí Slavii (1:1). Žlutomodří bodovali také v Ostravě (1:1), a to remízu Baníku zachránil proměněnou penaltou v závěru zápasu Stronati. A následně svěřenci kouče Radima Kučery v důležitém domácím duelu porazili Opavu (3:1). Naposledy si dobře počínali i v Liberci, kde vedli, jenže v závěru přišli i o remízu a z Podještědí odjeli s prázdnou (1:2).

Teplice - Bohemians 1:0 (0:0)
Teplice - Bohemians 1:0 (0:0)
Během krátké zimní pauzy došlo na Stínadlech k posílení pro jarní tvrdý boj o záchranu. Hostování ze Sparty bylo prodlouženo Janu Fortelnému a spolu s ním byl Letenskými zapůjčen i brankář Jan Čtvrtečka. Hráčem Teplic se stali také Ruben Droehnle a obránce Ondřej Mazuch. Právě druhý jmenovaný ale nedělní duel vynechá, protože si bude odpykávat disciplinární trest za čtyři žluté karty.

Pohled na nedělní utkání poskytl asistent trenéra Erich Brabec: "Jedná se o poslední utkání před reprezentační pauzou. Během ní se pak vždycky lépe trénuje, když se z toho posledního zápas vytěží nějaký bodový zisk. Na utkání se těšíme a současně i věříme, že navážeme nejen na dobrý výsledek, ale hlavně na kvalitní hru z duelu proti Karviné."

Teplice se v posledních zápasech dostaly díky lepším výsledkům do lepší psychické pohody a odskočily týmům na sestupujících pozicích: "Budeme proti sobě mít hodně běhavého soupeře. V útoku spoléhají na Kubu Mareše, jehož start v nedělním zápase je ovšem nejistý. Momentálně je nutné přiznat, že se mu daří. Dále jsou v týmu ambiciózní kluci, kteří chtějí uspět, pracují pro tým a v posledních zápasech se jim odvedená práce vracela v podobě bodů."

Na lavičce Teplic od konce listopadu velí trenér Radim Kučera, který nahradil odvolaného Stanislava Hejkala: "Mně osobně přijde, že dává víc šanci mladším hráčům, než tomu bylo za jeho trenérského předchůdce. To je asi spíše na hodnocení hlavních představitelů teplického klubu. Dříve se musely Teplice vypořádat se zdravotními problémy jednotlivých hráčů, nebo třeba někteří neměli sportovní formu. Teď dostávají důvěru zrovna tito. Když se podívám na náš tým, tak fluktuace je také nějaká a v každém období hraje někdo jiný."

Asistent hlavního trenéra Klokanů se zamyslel i nad náhradou Ondřeje Mazucha v sestavě Teplic, neboť zkušený obránce nemůže nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu: "Mohou přejít do rozestavení se třemi obránci, ale také je možné, že budou hrát v klasickém čtyřobráncovém systému. Bude záležet na zdravotním stavu Knapíka a Droehnleho. Dle toho se asi bude kouč Kučera rozhodovat o skladbě defenzivy."

Na teplických Stínadlech se Bohemians proti domácímu týmu představí v neděli od 14 hodin. Hlavním rozhodčím bude Pavel Orel. Asistovat mu budou Ivo Nádvorník s Petrem Caletkou. Přítomni budou také videorozhodčí. Živě můžete zápas sledovat na O2 TV Fotbal. Informace o zásadních momentech duelu naleznete na našich sociálních sítích.