Už v pátek se liga vrací do Ďolíčku

Na Velký pátek, po Zeleném čtvrtku, se utkají kluby vyznávající zelenou a bílou barvu.

Už v pátek se liga vrací do Ďolíčku

Po reprezentačních srazech se jednotliví aktéři vrací zpět do svých klubů. A s úderem pátečního večera si hlavní slovo na tuzemské scéně vezme zpět FORTUNA:LIGA. Její 25. kolo bude zahájeno právě v Ďolíčku, kam jako soupeř Klokanů přijede Jablonec. Svěřenci trenéra Petra Rady znovu napodobují výkony i výsledky z předchozích ročníků a právem jsou na třetí příčce. I Severočeši si ale prošli obdobím, kdy se jim nedařilo dle představ. Bylo tomu tak na začátku jara, kdy padli se Slováckem (0:3), v Ostravě (1:2) a remizovali s Mladou Boleslaví (1:1). Ještě před reprezentační přestávkou se ale tým okolo Martina Doležala vrátil zpět do formy třemi vítěznými zápasy po sobě. Navíc momentálně má Jablonec k dobru jedno odložené utkání, v němž doma přivítá Spartu.

Bohemians - Jablonec 3:0 (2:0)
Bohemians - Jablonec 3:0 (2:0)
V krátké zimní pauze odešel na hostování do Opavy vysoký mladý útočník Tomáš Čvančara. Zpět do Mladé Boleslavi se po hostování vrátil Tomáš Ladra. To skončilo i Davisu Ikaunieksovi, jenž obratem zamířil do lotyšského týmu FK Liepaja. A do kazašského FK Aktobe přestoupil obránce Michal Jeřábek.

Klokani se můžou chlubit velmi dobrou domácí bilancí ve vzájemných duelech s Jabloncem. V posledních pěti zápasech totiž čtyřikrát zvítězili a vstřelili osm gólů. A v této statistice budou chtít pokračovat, potvrdil Erich Brabec: "Bylo by fajn na takovou dobrou statistiku navázat. Stále jde ale jen o data z minulých zápasů, které jsou od sebe časově vzdálené. Jablonec sice má za sebou lehký výsledkový propad, ale zvedl se, vyhrál důležité zápasy, které nebyly rozhodně jednoduché. Hrají v ustálené sestavě a vede je výborný trenér. Je před námi hodně těžké utkání. Bylo by skvělé ho zvládnout vítězně, čímž bychom se dotáhli na střed tabulky."

Jablonec se vzhledem ke své lokalitě musel v mrazivých časech vypořádat se stavem vlastního trávníku: "V těch zimních měsících se i nám paradoxně hrálo lépe na trávnících soupeře. Měli jsme v těch zápasech lepší pasáže, než v domácích utkáních. I kvalita hrací plochy spadá k atributům, které zapříčinily zmíněný výsledkový propad Jablonce."

Bohemians - Jablonec 3:0 (2:0)
Bohemians - Jablonec 3:0 (2:0)
Ještě v úterý večer nastoupili někteří hráči Jablonce za své národní týmy: "Útočníka Schranze nečeká z reprezentačního srazu dlouhá cesta, takže s ním asi problém nebude. Jovovič si za svůj národní tým také zahrál, ale pokud by nehrál proti nám, tak na jeho místě může nastoupit Václav Pilař. U Holíka se asi rozhodne dle zdravotního stavu. Je nedílnou součástí základní sestavy, takže u něj by se o citelný zásah jednalo."

Utkání Bohemians s Jabloncem se hraje v Ďolíčku od pátečních 18 hodin. V přímém přenosu bude zápas vysílat stanice ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Pechanec. Asistovat mu budou Kamil Hájek s Karlem Mikeskou. Role videorozhodčích zastanou Alex Denev a Jiřím Pečenkou. Zpravodajský servis naleznete na našich sociálních sítích.

Vzhledem k trvajícím vládním nařízením platí v okolí Ďolíčku stejná omezení jako v minulých zápasech.