Pátek ve znamení souboje dvou domácích týmů

Bohemians se jako hostující tým představí ve "svém" Ďolíčku.

Pátek ve znamení souboje dvou domácích týmů

Dle známých upřesněných termínů soutěže Klokani v dubnu pocestují jen jednou mimo vlastní stadion. Už v pátek je čeká venkovní utkání, které se ovšem odehraje v Ďolíčku. Jako domácí tým budou totiž vedeny Pardubice, které vršovický chrám Bohemians využívají jako azyl pro svá soutěžní utkání. Prvoligový nováček si vede až nad očekávání dobře. K pátečnímu klání totiž tým okolo Jana Jeřábka nastoupí ze sedmého místa tabulky. V průběhu jarní části ale tým přišel o brankářskou oporu, když se v prohraném utkání na hřišti Opavy (0:1) zranil gólman Boháč a letošní sezona tím pro něj skončila.

V zimě posílil kádr Východočehů odchovanec Bohemians, a to záložník Dominik Kostka. Hostování v trvalý přestup se změnilo u Emila Tischlera a Michala Surzyna. Tým posílil i obránce Filip Čihák, jenž byl hráčem Viktorie Plzeň.

Bohemians - Pardubice 1:1 (1:0)
Bohemians - Pardubice 1:1 (1:0)
Naopak zpět do Sparty se vrátil Lukáš Hušek. Své krátké působení v klubu ukončil i nizozemský forvard Peter Langedijk.

Vydařený průběh sezony Pardubic okomentoval asistent trenéra Erich Brabec: "Je to dáno tím, že mají ustálený kádr. V něm jsou ambiciózní i zkušení hráči. Mají tým dobře namixovaný. Naposledy zvládli těžké utkání v Olomouci. Oni takové zápasy dokážou vyhrát, díky čemuž se drží v prostředku tabulky. Na poměry nováčka mají výborné výsledky."

Pokud se ale budou počítat body z pátečního zápasu, tak pro Bohemians můžou mít zvláštní hodnotu, i když se budou cítit jako domácí tým: "Podle rozpisu soutěže hrajeme v pátek venkovní utkání. V případě bodového zisku máme plusové body do tabulky, takže z tohoto pohledu je jasné, že v pátek hrajeme normálně venkovní utkání."

Z opačné strany mince si ale Bohemians mohli vyzkoušet stav zápasového povrchu i dva dny před zápasem, který pro ně bude "venkovním": "Rozhodně je pro nás výhodou, že se hraje na hřišti, kde jsme v pátek hráli ligový zápas a ve středu na něm trénujeme. To rozhodně nezastírám. Chceme utkání zvládnout vítězně. Podzimní duel nabídl dva rozdílné poločasy. V tom prvním jsme dominovali my, ale po pauze už Pardubice. Do zápasu jsme nastupovali krátce po karanténě. Pevně věřím, že se nám do pátečního klání alespoň někteří hráči uschopní, abychom mohli postavit to nejsilnější."

Bohemians - Pardubice 1:1 (1:0)
Bohemians - Pardubice 1:1 (1:0)
Aktuálně možnosti Klokanů sužuje marodka: "Je to dané i tím, že zranění jsou trochu divná. Některá s fotbalem souvisí, ale je rovněž i spousta těch, která nejsou úplně normální. Doufejme, že se nám kluci dají brzy do pořádku a budeme je moci ještě v závěru soutěže využít."

V Ďolíčku bude páteční utkání mezi Pardubicemi a Bohemians zahájeno v 18:15. V přímém přenosu můžete duel sledovat na ČT sport. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Berka. Jeho asistenty pak Jan Paták s Danem Vodrážkou. U videa budou na zápas dohlížet Jana Adámková s Matějem Vlčkem.