Kovařík: Každé venkovní vítězství je cenné

Vítězství v Brně zhodnotil Jan Kovařík.

Kovařík: Každé venkovní vítězství je cenné

Vítězství v Brně zhodnotil Jan Kovařík. Levonohý univerzál se výrazně podílel na úvodní brance, neboť penaltovému faulu předcházel jeho centr. V rozhovoru pochvaloval první dějství, ale řeč přišla i na méně povedený druhý poločas.

Jakou hodnotu mají tři body z Brna?
Pokud se podaří vyhrát na hřišti soupeře, tak je vítězství vždycky obrovsky cenné. Letos se nám venku výsledkově daří. Celkově jsme ve venkovních zápasech mohli získat dvanáct bodů a máme jich deset. Teď už konečně musíme tyhle body potvrdit také v domácím utkání. V Ďolíčku jsme ještě naplno nebodovali a chceme dát domácí vítězství i fanouškům.

Začátek utkání nám vyšel skvěle...
Ve druhé lize bylo Brno zvyklé vyhrávat a vezlo se teď i v lize na nějaké vlně. Pohodu si přenesli i do první ligy. Mají obrovskou kvalitu v defenzivě, ale okénka tam mají. Ukazovali jsme si je na videu. V prvním poločase jsme jich využívali. Povedlo se nám do utkání vstoupit výborně. Zápas bychom ovšem měli dohrát s větším klidem.

Druhá půle nabídla dramatický průběh...
Postupem času se asi hráči Brna i pohybovali v jiných pozicích, což nám trochu dělalo problémy. Navíc jsme neudrželi už míč nahoře a rychle se nám to vracelo k vlastní brance. Zbytečně nás takové ztráty dostaly pod tlak. Nahrál tomu i brzký inkasovaný gól, díky němuž se Brno dostalo do hry. Když si vypracujeme dvoubrankový náskok do poločasu, nemůžeme pět minut po návratu na hřiště hned inkasovat. Nám se to stalo letos už podruhé. Musíme na tom zapracovat. Kdybychom udrželi náskok déle, mohl být druhý poločas z našeho pohledu klidnější.

Brno - Bohemians 1:2 (0:2)
Brno - Bohemians 1:2 (0:2)
Co probíhalo v kabině o poločasové přestávce?
Říkali jsme si, že musíme pokračovat stále stejně. Cítil jsem, že v kabině je to dobré a jsme správně nastavení. Bohužel na hřišti se to neukázalo a rychlý inkasovaný gól byl pro nás velkou ránou. Rázem se dostali nejen nahoru hráči Brna, ovšem chytli se i diváci na tribunách.

Po přestávce nastoupil na hřiště vrtkavý Alli. Jaké bylo ho bránit?
Je opravdu extrémně rychlý. Má k tomu i vhodnou postavu a brání se těžce. Zvlášť na těžším terénu, který v Brně byl. Hřiště se opravdu dost trhalo. To hrálo v jeho prospěch a v soubojích jeden na jednoho byl nepříjemný.