Erik Prekop přestupuje do Bohemians

Útočník přichází z Hradce Králové, opačným směrem přestupuje Matěj Koubek.

Erik Prekop přestupuje do Bohemians

Poslední den letního přestupového okna přinesl ještě dva přestupy v zelenobílém táboře. Příchod do Ďolíčku stvrdil přesně měsíc před pětadvacátými narozeninami slovenský útočník Erik Prekop, který tak přestupuje do Bohemky z Hradce Králové. Opačným směrem se na přestup vydává dál rozvíjet svou fotbalovou kariéru útočník Matěj Koubek.

ERIK PREKOP
Dosud nastoupil přesně do třiceti zápasů FORTUNA:LIGY. Shodou okolností si ligový debut připsal právě proti Bohemians. Stalo se tak v prvním kole minulého ročníku, kdy se oba týmy utkaly v Mladé Boleslavi po návratu Hradce zpátky mezi elitu. To není ale jediná vzpomínka vytáhlého forvarda na Klokany. V únoru letošního roku došlo opět v Mladé Boleslavi na další vzájemný duel. Tentokrát v rámci čtvrtfinále MOL Cupu. Postup vzal Zelenobílým právě Prekop, který v páté minutě nastaveného času vyrovnávací trefou poslal utkání do prodloužení, ve ktrerém pak uspěli Votroci.

V této sezoně zatím v dresu Hradce zasáhl do pěti zápasů, a to včetně toho v Ďolíčku, kdy nastoupil do hry na závěrečnou čtvrthodinku. Poslední kolo pak vynechal kvůli trestu za červenou kartu. V Ďolíčku podepsal smlouvu na tři roky do června 2025.

MATĚJ KOUBEK
Do Bohemky přišel dnes dvaadvacetiletý útočník v létě 2009 z pražského Tempa. Prvoligový dres oblékal Bohemians od 2. prosince 2018, kdy nastoupil proti Dukle. Přesně v den 70. narozenin Antonína Panenky si připsal prvních deset minut v lize. Celkem naskočil do 40 zápasů nejvyšší soutěže a čtyřikrát slavil gól jako jeho autor. V sezoně 2019/2020 hostoval v Jihlavě, kde sbíral další zkušenosti (21 zápasů, 364 minut, 4 góly). Následující sezonu zamířil do FK Ústí nad Labem, kde byl se 4 góly nejlepší střelec týmu společně s Václavem Proškem.

Nyní se Matěj stěhuje na východ Čech do klubu, ve kterém kdysi začal prvoligovou kariéru jeho otec František. Ten právě v Hradci Králové zažil nejlepší dvě sezony kariéry, když v letech 1997-1999 ve 48 zápasech rozvlnil síť 16x. Matějovi děkujeme za všechny roky strávené v Bohemce a přejeme mu do další etapy jeho fotbalové kariéry mnoho štěstí.