V souboji tabulkových sousedů proti Liberci

Bohemka hraje v neděli počtvrté v sezoně v domácím prostředí. 

V souboji tabulkových sousedů proti Liberci

Transferové okno se v noci uzavřelo a vzruch vyvolaný posledními změnami o víkendu vystřídá další porce ligových zápasů. Ďolíček bude v neděli hostit souboj dvou tabulkových sousedů. Ti půjdou do zápasu téměř ze stejná startovní čáy, neboť oba v dosavadním průběhu soutěže nasbírali jedenáct bodů. O "chlup" lépe si v tabulce vede Liberec. Tomu patří pátá příčka před šestými Bohemians díky menšímu počtu inkasovaných branek. Obdržel jich osm, zatímco Klokani o pouhý gól navíc (9). Ti navíc nebudou moci pro utkání počítat s nejnovější posilou. Erik Prekop si odpykává dvouzápasový trest za červenou kartu.

Bohemians - Liberec 0:0
Bohemians - Liberec 0:0
Liberec se v létě rozloučil s obráncem Martinem Koscelníkem. Krajní bek po necelé stovce ligových zápasů zamířil do Rapidu Vídeň. Středopolař Christ Tiéhi odešel na hostování do Slavie. Do Sparty se vrátili Filip Havelka s Lukášem Štetinou a do Slavie útočník Júsuf.

Naopak z Izraele se vrátil střední záložník Kamso Mara. Z pražské Slavie postupně dorazila pětice hráčů Lukáš Červ, Jan Stejskal, Maksym Talovjerov, Matěj Valenta a Mick van Buren. Z Letné pak hostují útočník Matyáš Kozák a obránce Dominik Plechatý.

Letošní výkony Liberce zhodnotil asistent trenéra Ivan Hašek: "Disponují opravdu kvalitním kádrem. Hrají na rychlé protiútoky a umí je využít. Daří se jim proměňovat šance, které si vytváří právě po brejcích. Proto se nachází v tabulce takhle vysoko."

Slovan doposud zaujal v pozitivním i negativním smyslu. Po dobrém úvodu přišla porážka v Ďolíčku s Pardubicemi: "Pro nás představuje učební materiál každý zápas. Pardubicím se povedlo Liberec doma porazit. My se budeme snažit, aby se nám to rovněž povedlo. Jdeme zápas od zápasu. Je nám jasné, že pokud se chceme pohybovat ve vyšších patrech tabulky, musíme body z venku umět potvrdit i doma. Doposud se nám to bohužel nedařilo."

Bohemians - Liberec
Bohemians - Liberec
Osm inkasovaných gólů Liberce padlo v závěrečných pětiminutovkách poločasů: "Když hraje tým na rychlé protiútoky, berou mu zároveň i síly. Pokud se navíc nedaří udržet nahoře míč, může to vyvolat únavu a následnou ztrátu koncentrace v závěru hrací doby."

V minulých dnech přivítal trenérský štáb dvě nové posily: "Václav Drchal je připravený a trénuje s týmem. Do nedělního utkání samozřejmě zasáhnout může. Erik Prekop si odpykává trest za vyloučení, proto ho nebudeme moci využít."