Rozhodly úvody obou poločasů

Bohemka doma po šesti zápasech s Libercem prohrála. 

Rozhodly úvody obou poločasů

Po úvodním výkopu se Klokani okamžitě vydali na útočnou polovinu, ale branku neohrozili. Naopak na druhé straně skóroval Liberec hned při svém prvním ofenzivním výpadu. Mikula od rohového praporku nahrál pod sebe. Na hranici šestnáctky si balon zpracoval na levačku Valenta a rychlou střelou k levé tyči rozvlnil síť.

Domácí Bohemka chtěla okamžitě odpovědět. Odražený míč za šestnáctkou padal před Jánoše, který se ničeho nezalekl. Nádhernou bombu záložníka Zelenobílých fantastickým zákrokem zneškodnil brankář Vliegen. O pár minut později si oba aktéři situaci zopakovali. Tentokrát Jánoš mohl udělat s míčem na noze pár kroků na volném prostoru. Následnou střelu k levé tyči vytěsnil gólman Liberce na rohový kop. Strážce hostující branky měl práci i nadále. Köstlovu přihrávku srazili obránci právě ke stoperovi Klokanů. Ten se nerozpakoval. Dělovku z úhlu dokázal u své levé tyče vyrazit Vliegen.

Bohemians - Liberec
Bohemians - Liberec
Po dvaceti minutách zahrávali Zelenobílí standardní situaci v podobě zkráceného rohového kopu. Centr propadl před brankou až k Jánošovi. Střelecky aktivní záložník měl balon na levačku a střela letěla nad branku. Zahrozili také hosté. Preislerův centr spadl po teči Köstla před Frýdka. Záložník Liberce se do balonu opřel levačkou z první, ale Valeš si nadvakrát poradil. Do kabin tedy s těsným náskokem odešel Liberec.

Do druhého poločasu nastoupil i Václav Drchal. Ještě než se stačil dostat ke slovu, měnilo se skóre ve prospěch Liberce. Po nákopu Plechatého do šestnáctky spadl míč před volného Červa. Hostující záložník ho napálil přesně k pravé tyči, čímž zvýšil náskok Severočechů.

Ti neměli daleko ani ke třetí brance. Frýdek načechral míč pro Preislera. Letní posile Slovanu se ovšem v posledních chvíli balon zapletl a Valeš mu ho stihl od nohou sebrat. Pak využil zaváhání libereckého obránce Dostál a podél hlavní tribuny si navedl balon na centr. Ten nakonec prolétl až ke Kovaříkovi na hranici velkého vápna. Rána univerzála v dresu Klokanů ale letěla mimo tři tyče.

Bohemians - Liberec
Bohemians - Liberec
Dvacet minut před koncem bylo pro Bohemians ještě hůře. Petrák skluzem fauloval Frýdka, za což nejprve viděl žlutou kartu. Hlavní rozhodčí se ještě vydal situaci přezkoumat u monitoru. Nakonec žlutou kartu zrušil a záložníka Bohemky přímo vyloučil. Přesilovky si hostující tým příliš neužil. Jen o malý moment později totiž Valenta ostře fauloval Hálu, což rozhodčí Orel ohodnotil okamžitě červenou kartou.

Ve zbytku utkání Klokani šli za gólem, ale už na konečném výsledku nic nezměnili. Své protiútoky nevyužil ani Liberec, a tak odjel z Ďolíčku s vítězstvím.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Utkání se v podstatě rozhodlo ve dvou minutách. První branka určila ráz utkání. Jestli má Liberec něco silného, jsou to rychlé protiútoky. Pak couvl a my museli dobývat. Měli jsme tlak i několik zajímavých situací, abychom vstřelili gól. Do druhé půle jsme udělali dvě změny. Všechno ovšem zhatila zase další branka."