Souboj s Pardubicemi se blíží

Po týdnu se Bohemians znovu představí v Ďolíčku, ovšem netradičně jako hosté. 

Souboj s Pardubicemi se blíží

Ještě než zápasy na klubové úrovni vystřídají ty mezi národními týmy, přijde na řadu deváté kolo FORTUNA:LIGY. Pro Bohemians bude mít tak trochu zvláštní nádech. Důvod je prostý. Soupeřem Bohemky budou Pardubice, které svá domácí klání hrají právě zaslíbeném domově Zelenobílých. Ačkoliv dle losu budou Klokani v roli hostujícího týmu, tak jejich program se nebude lišit od toho, který platí při klasických domácích zápasech. Zamíří nejen do své kabiny, ale obsadí zároveň i vlastní střídačku. Malým rozdílem bude jen zvolená varianta dresů. V tomto případě totiž svěřenci kouče Jaroslava Veselého vyběhnou na trávník v černém kompletu.
Situace Pardubic není v polovině září vůbec komfortní. Východočeši se krčí na posledním místě. Nejvýraznější příchozí personou je Michal Hlavatý, který se po roce vrátil zpět do týmu, kde okusil nejvyšší soutěž. Svými výkony ve druhé lize si o angažmá v té první řekl Matěj Helešic a od léta posílil tým okolo Pavla Černého. Z Plzně ještě dorazil záložník Dominik Janošek, později pak obránce Robin Hranáč. Před uzavřením transferového okna ještě tým posílil brankář Viktor Budinský, obránce Martin Chlumecký a záložníci Marek Icha s Tomášem Zahradníčkem.
Naopak z týmu odešel obránce Tomáš Čelůstka, jehož novým působištěm se stal kyperský klub Karmiotissa Polemidion. Trenérský štáb přišel i o dalšího krajního beka, protože Cadu přestoupil do Plzně. Do téhož klubu odešel i obránce Filip Čihák. Brankář Martin Letáček zamířil do ostravského Baníku. Útočník David Huf hostuje v druholigové Dukle a zkušený stoper Martin Toml odešel do Zlatých Moravců. 
V závislosti na špatných výsledcích už došlo k výměně trenéra. Pardubice tak do nedělního zápasu povede v roli hlavního kouče Radoslav Kováč. Jeho rukopis popisoval asistent trenéra Ivan Hašek"Trenér Kováč není trenérským nováčkem. Má za sebou i angažmá v nejvyšší soutěži. V ní vedl Opavu a naposledy pak v té druhé Táborsko. Se svými týmy se vždy snažil o rozehrávku od zadních řad a vysoký presink. Už v pohárovém utkání vyšlo najevo, že se o to samé bude snažit také s Pardubicemi. Pak navíc změnil ještě rozestavení a do toho utkání MOL Cupu nastoupily Pardubice se třemi obránci."
Ve středu Kováč už vedl Pardubice do pohárového utkání. Z postupu se ovšem radovaly třetiligové Velvary: "Porážka v poháru je pokaždé nepříjemná. Nicméně Pardubice se dostaly do nějaké situace. Nyní se asi budou spíš pokoušet o to, aby se zbavily sestupových starostí a mohly hrát nejvyšší soutěž i v příští sezoně."
Klokani už mají s tímto typem zápasů zkušenosti: "Náš venkovní zápas v Ďolíčku jsme zažili už v minulé a předminulé sezoně. Pro nás vlastně téměř vše zůstává stejné. Jedinou věcí, kterou tentokrát změníme, budou dresy. Vzhledem k úspěšné sérii si vezmeme černé."
Za červenou kartu dostal Ondřej Petrák trest na čtyři zápasy. Ostatní hráče ale má trenérský štáb Bohemians k dispozici: "Nějaké změny v základní sestavě pochopitelně nastat můžou a nevylučujeme je. Navíc máme prakticky k dispozici celý kádr. Můžeme počítat se všemi hráči až na Ondru Petráka. Ten si odpykává disciplinární trest za vyloučení."