Jindřišek: Hlavní jsou pro nás tři body

Výhru nad Pardubicemi zhodnotil kapitán Josef Jindřišek. 

Jindřišek: Hlavní jsou pro nás tři body

Čtvrté venkovní vítězství okomentoval kapitán Josef Jindřišek. V rozhovoru mluvil o hodnotě bodů, sérii v černých dresech i spolupráci s Adamem Jánošem.

Konečně jsme mohli v naší kabině oslavit také vítězství...
Získané body nás moc těší. Jejich hodnota je ještě větší, vzhledem k tomu, že se nám herně nedařilo dle představ. Pro diváka nebyl zápas moc koukatelný. Důležité ovšem je, že ten jeden gól jsme vstřelili právě my a vyhráli. Statisticky se tohle vítězství zařadí k těm venkovním. Asi ho ovšem v hlavách budeme brát jako domácí, protože se hrálo v Ďolíčku. Hlavní jsou teď pro nás tři body.

První poločas si Pardubice vytvořily nějaké šance...
Každý soupeř si vytvoří nějakou příležitost. Ať už po nějaké chybě, ale zároveň se může tak stát i v případě, kdy se týmu skutečně povede sehrát akci dobře a správně. Pardubice si něco vytvořily, ale my rovněž. Je pravdou, že první poločas nebyl v našem podání úplně dobrý. Takové zápasy s Pardubicemi zkrátka hrajeme. Jsem rád, že jsme zápas zvládli a ukončili nepříznivou sérii proti tomuhle soupeři.

Byla poločasová přestávka o povzbuzování? Nebo naopak musel někdo zvýšit hlas?
Hlas se trochu zvýšil, avšak nijak dramaticky. Chtěli jsme hrát naší hru, jíž se snažíme prezentovat. Stanovili jsme si nějaký plán, který se nám dařilo ve druhém poločase plnit. Zároveň si myslím, že Pardubice trochu zalezly. Říkali jsme si, že budeme dávat míče za jejich defenzivní linii, aby obránci hráli čelem k vlastní brance, což je vždycky nepříjemné. Získávali jsme už i odražené míče a bylo z nás cítit, že jdeme za vítězstvím. Současně nemůžeme zapomenout, že po našem gólu měly Pardubice ještě nějaké příležitosti. Ve fotbale musíte mít i štěstí. Kostka se sice skvěle dostal přes Honzu Kovaříka, ale situaci jsme přežili. Nakonec se naše vítězství dá považovat za zasloužené.

Pardubice - Bohemians 0:1 (0:0)
Pardubice - Bohemians 0:1 (0:0)
Jaké bylo před zápasem přijet do kabiny a vidět černé dresy?
Měli jsme v nich úspěšnou sérii. Dříve jsme i venkovní zápasy hráli v zelenobílých dresech. Teď jsme se rozhodli pro tuhle variantu a úspěšnou sérii v nich prodloužili.

Budeme v nich chtít hrát i domácí utkání?
Už jsme se o tom bavili po zápase v kabině, zda si je nevezmeme i proti Plzni. Na to je teď ještě brzo. Tuhle možnost nevylučujeme a kdyby byla možnost, asi bychom ji i využili. To se teprve uvidí.

Teď hraje vedle tebe v záloze Adam Jánoš. Typologicky je oproti Ondrovi Petrákovi jiným hráčem. Mění se nějak tvá role na hřišti?
Jány je fotbalový, ale také v soubojích si umí poradit. Výškou jsme na tom spolu podobně. Vzhledem k našim pozicím na hřišti musí jeden hrát vždycky trochu výš. Teď se mu povedlo dát nádherný gól, čímž nám pomohl k vítězství a odehrál dobrý zápas.