Rekonstrukce stadiónu: jedna tribuna zmizí

Podle slov majitele Bohemians Pavla Švarce začne v pondělí 21.7 rekonstrukce vršovického Ďolíčku. "Vybrali jsme společnost Chládek&Tintěra, která se o přestavbu stadiónu postará tak, aby vyhovoval podmínkám pro druhou ligu," řekl nejvyšší představitel klubu. Akciová společnost Chládek&Tintěra má za sebou především výstavbu železničních koridorů a sponzorsky se angažuje v pardubickém kraji. Jejím hlavním úkolem bude demolice protilehlé tribuny. "Tribuna "u pošty" zmizí úplně, abychom mohli rozšířit hřiště tak, jak to přikazuje svazová norma," zdůvodnil zrušení další z tribun Švarc. V této sezóně se ještě bude moci využívat ochoz k stání "pod hodinami", místo, kde se schází kotel Bohemky.

Rekonstrukce stadiónu: jedna tribuna zmizí

Za brankou směrem k hlavní Vršovické třídě (tedy u tramvají) by měla podle současného plánu vzniknout malá tribuna pro fanoušky hostí. Úpravám se nevyhne ani hlavní tribuna. "Na hlavní tribunu namontujeme 500 sedaček, které odpovídají předepsaným normám. Jen na nich se bude moci při zápasech sedět," podotýká ještě Švarc.

Jelikož vedení Bohemians ústy předsedy představenstva Pavla Švarce vyslovilo přání hrát zápasy v neděli v půl osmé večer, je zapotřebí obnovit funkčnost osvětlení. Připoměňme, že na v Ďolíčku kvůli nefunkčnímu osvětlení nemohly hrát ani pondělní televizní zápasy.

Ukončení veškerých úprav je plánováno do 17.srpna, kdy by se v Ďolíčku mělo odehrát utkání 4. kola druhé ligy s Mladou Boleslaví. Vedení Bohemians ale zároveň pošle na svaz žádost o prominutí zbytku trestu uzavření hřiště. K tomu může dojít až po odehrání úvodního střetnutí v Teplicích s Xaverovem. Pokud svaz vršovické prosbě vyhoví, má Bohemka připravena plán. "Zápas 2. kola proti HFK Olomouc bychom odehráli na Strahově, protože v té době ještě nebude přestavba našeho stadiónu hotová. S vedením Strahova jsme na tom dohodnutí," dodal Švarc.