Soutěž chceme dohrát, říká Vejsada

V úterý 6.ledna se ve vršovickém Ďolíčku děly věci. Podruhé za posledních pár měsíců se změnil majitel klubu. Společnost Euro Grill, zastoupená jednatelem Michalem Vejsadou, převzala vládu nad klubem. Nepřehlednou situaci majetkových vztahů se vám v tomto článku pokusíme rozkrýt. Fanouškům Bohemky však jde v současnosti o jediné: Bohemka musí existovat dále! "Fotbal se na Bohemce bude hrát dále, otázka je, jak se k tomu dopracujeme," říká nový majitel klubu Michal Vejsada.

Soutěž chceme dohrát, říká Vejsada

Výsledky úterních jednání:

Pavel Švarc, který Bohemians vlastnil od roku 1996, definitivně ztratil vliv na chod klubu.

Rezignovali dva nejvyšší muži vedení: Karel Brückler na funkci předsedy představenstva, Miloš Vobořil na funkci ředitele klubu.

Trenérská trojice Hruška, Dobiaš, Panenka zatím zůstává.

Společnost Euro Grill spol. s r.o. (jednatel Michal Vejsada) vlastní 53% akcií a má majoritu v klubu, to znamená má rozhodující slovo.

Novým ředitelem klubu se stal Jiří Křížek, v bývalý majitel reklamní firmy Rencar, který se v současnosti angažuje v klánovickém fotbale.

V blízké budoucnosti se bude velmi úzce spolupracovat s druholigovými Pardubicemi.

Do týdne bude provedena analýza účetnictví a rozhodne se, zda FC Bohemnians Praha půjdou do konkurzu, či nikoliv.

Aktuální vedení klubu:

Představenstvo: předseda - Michal Vejsada, místopředseda - Ing.Josef Plachý, členové - Karel Pech, Tomáš Vágner, Vojtěch Křížek.

Ředitel klubu: Jiří Křížek

Akcionáři: 53% Michal Vejsada; 29,5% Zdeněk Zlámal; 15% Jan Kavalírek; 2,5% Karel Klíma.