Pacient zase umírá, říká Vejsada

Do zahájení druholigového jara zbývají dva dny a situace v Bohemians se znovu komplikuje. Akciová společnost Habanera převzala vládu nad klokany 6.února, ale ve Vršovicích nevydržela ani měsíc. Akcie by se měly vrátit znovu do rukou Michala Vejsady, předchozího majitele. "Myslel jsem, že se pacient pomalu uzdravuje, ale musíme ho znovu napojit na přístroje," přibližuje situaci v Bohemians Vejsada. "Teď musíme rychle s představiteli Habanery najít kompromis za jakých podmínek mi akcie vrátí. Pokud ho nenajdeme, je to konec Bohemky," obává se Vejsada.

Pacient zase umírá, říká Vejsada

Ve středu se noví majitelé dozvěděli výsledky auditu, který udělala světoznámá firma Ernst & Young. Audit nechal udělat přímo Anthony
James Denny, šéf AAA Auto a jeden z vlastníků Bohemky. Podle našich informací audit odhalil dluhy ve výši 28 miliónů korun, z toho 6,5 miliónů tvoří závazky vůči hráčům a fotbalovým subjektům. Zároveň Českomoravský fotbalový svaz nestrvdil převod licence ze společnosti FC Bohemians Praha na Habaneru. To jsou s největší pravděpodobností jedny z důvodů odchodu Habanery.

"Chtějí se vyvázat ze smlouvy, kterou jsme uzavřeli. Je to otázka dalších jednání v nejbližších hodinách či dnech," říká Michal Vejsada. "Musíme ovšem najít kompromis. Já si akcie vezmu zpět jen v případě, že nějakým způsobem oba pánové pomohou Bohemce, aby v klidu dohrála jarní soutěž," naznačuje Vejsada možný vývoj dalšího jednání. Ideální scénář tedy zní: AAA Auto bude dále finančně podporovat Bohemku a umožní jí dohrát jarní část soutěže. "Chci mít jistotu, že přežijeme do 30.6.2004."

"Řízení se vrací do rukou pana Vejsady a pana Jiřího Křížka (v minulém týdnu odvolaný ředitel - pozn.aut.). Nevylučujeme žádnou spolupráci, ale určitě nebude probíhat dosavadním způsobem," řekl v rozhovoru Tomáš Böhm. "Mysleli jsme, že Bohemka má závazky v řádu miliónů, ale audit ukázal, že mnohé dluhy jsou jen těžko řešitelné. Vyšplhalo se to do desítek miliónů. ve smlouvě s panem Vejsadou je klauzule, že pokud se objeví neočekávané dluhy, můžeme od smlouvy odstoupit." Na otázku, zda se bude angažovat v nějakém jiném fotbalovém klubu, Tomáš Böhm, ředitel vydavatelství Ringier ČR, odpověděl: "Ne. V žádném případě."

Jaký tedy bude nejbližší vývoj? Fotbalisté Bohemians odehrají sobotní utkání v Horních Počernicích proti Xaverovu. "Zařídil jsem jim soutředění v Průhonicích, kam tým odjede v pátek. Chci , aby kluci byli pohromadě a soustředili se na důležité utkání. Vím, že Xaverov se na Bohemku hodně chystá," přibližuje Vejsada nejbližší fotbalové dění. Ohledně majetko-právních vtazhů vše vyjasní schůzka mezi Böhmem a Vejsadou. "Sejdeme se snad do konce týdne," říká Vejsada.