Výsledky valné hromady

Středeční valná hromada akciové společnosti Bohemians přinesla změny v představenstvu a ustavení Dozorčí rady. V čele představenstva stanul podle očekávání Michal Vejsada, v Dozorčí radě bude mimo jiné i Antonín Panenka. "V Bohemce jsou teď lidé, kteří mají pomoci klub a ne, aby někomu kryli záda," zdůraznil Michal Vejsada. Valná hromada však nevyřešila jeden z hlavních problémů současné Bohemky - předání akcií. Ty stále vlastní společnost Habanera. "Jsem s nimi na 99% dohodnutý," doplnil Vejsada a dodal: "Valná hromada byla krokem dopředu. Teď jsme normálně fungující společnost a udržujeme klub při životě."

Výsledky valné hromady

Valná hromada řešila jen otázku představenstva a Dozorčí rady. O akciích jedná Michal Vejsada s Tomášem Böhmem odděleně. "Jsme těsně před dohodou. Habanera by se měla vyvázat ze smlouvy a vrátit akcie. Ty potom dáme silným partnerům k odkoupení. Neměly by to být fyzické osoby, ale silné firmy. Dám příklad, třeba Geosan a výše," shrnul nejbližší plány Michal Vejsada. "Minoritní akcionář pan Zlámal předložil Habaneře nabídku na odkoupení akcií, to může být poslední zádrhel. To je to jedno procento, které chybí k definitivní jistotě vrácení akcií." 

Po odstoupení dvou členů představenstva (pan Luňák a slečna Tomsová) bylo zapotřebí jmenovat nové členy, protože představenstvo akciové společnosti musí mít minimálně tři členy. V novém představenstvu tedy zasedne bratr Michala Vejsady Mgr. Petr Vejsada a bývalý fotbalista Štefan Ivančík. Ten by měl mít na starosti především mládež. "Nejsou to funkce jen proto, aby mohli chodit do "vipky". Ti lidé musí pro Bohemku pracovat a věřím, že jí pomohou," podotknul Michal Vejsada.

V Dozorčí radě, která by měla být kontrolním orgánem a dohlížet na správný chod společnosti, se objeví Jiří Křížek, současný výkonný ředitel klubu. Dále pak legenda Klokanů Antonín Panenka a právník Ctirad Hejda. "Valná hromada byla krokem kupředu. Teď můžeme zase rozhodovat, což jsme po odstoupení pana Luňáka a slečny Tomsové nemohli," řekl Vejsada.

Akcie stále vlastní společnost Habanera (nově se přejmenovala na Bohemians Football), a má tak na starosti i výplaty zaměstnanců. "Před dvěma hodinami (ve středu ve 14:00) mně zástupci Habanery potvrdili, že výplaty patnáctého budou. Takže hráči ani další zaměstnanci Bohemky o své peníze nepřijdou," přinesl potěšující zprávu Vejsada. Po předpokládaném předání akcií Vejsadovi už nestojí nic v cestě uskutečnit jeho záchranný plán Bohemky. "Moje nejbližší vize je, dát akcie na stůl a prodat je velkým firmám. Jednáme a nechci zatím nikoho jmenovat," dodává předseda představenstva. 

Představenstvo klubu: předseda - Michal Vejsada, místopředseda - Petr Vejsada, člen - Štefan Ivančík.

Dozorčí rada: předseda - Jiří Křížek, členové - Antonín Panenka, Ctirad Hejda.