Jiří Křížek už převzal akcie

Bývalý výkonný ředitel Bohemians Jiří Křížek se s definitivní platností stal novým stoprocentním vlastníkem klubu. Akcie převzal od bývalého majitele Tomáše Böhma, který tak ukončil své sedmi měsíční působení ve Vršovicích. "Bohemku přebírám v horším stavu, než byla před příchodem dočasného správce klubu pana víta. Bude to hodně práce, ale snad se to dáme do pořádku," říká Jiří Křížek, který v Bohemians působil v roli výkonného ředitele v době vlády Michala Vejsady.

Jiří Křížek už převzal akcie

Nejbližší úkoly zní: vyplatit hráčům mzdy, najít partnery a připravit se na zimu. "Hráči budou mít před zápasem s Kroměříží vyplaceno padesát procent srpnové mzdy. Zbytek dostanou příští týden. Jde to všechno hodně pomalu, ale jde to," prohlásil Křížek ve čtvrtek odpoledne. O posilování současného kádru nové vedení nemluví. 6. října končí přestupní termín pro amatéry a pokud by Bohemka odblokovala přestupy, mohla by ještě pro zbytek podzimu přivést nové hráče, kteří nemají profesionální smlouvu. "To není naše priorita. Museli bychom zaplatit přes osm miliónů korun, což je v současnosti pro Bohemku vysoká částka. Navíc hráči, které jsme chtěli v létě, jsou teď pod smlouvou. My si na ně počkáme do zimy," potvrdil Křížek, že devět hráčů, kteří v Bohemce absolvovali letní přípravu, by se mohlo do Ďolíčku přeci jen vrátit.

Vedení Bohemians shání nové sponzory. "Musíme zajistit chod klubu ze sponzorských peněz. Nesháním to jen já, ale i další moji obchodní partneři. Tím, že vlastním všech sto procent akcií, je situace o něco přehlednější a jsou firmy, které chtějí mít své logo na dresu Bohemians," ujistil fanoušky Křížek.