Primátor Opavy přiznává problémy

Primátor Opavy Zbyněk Stanjura v rozhovoru pro internetové stránky Bohemians potvrdil, že v Opavě existují rozepře mezi městem a fotbalovým klubem. "Ano jsou jisté třecí plochy. Existují závazky mezi městem a klubem. Je toho hodně, ale jsme připraveni o všem jednat," řekl opavský primátor. Pokud by se zástupci firmy UB Corporation a města dohodli, fotbalový klub by se nikam nestěhoval. V opačném případě jsou ukrajinští podnikatelé rozhodnuti, mužstvo přesunout do Prahy.

Primátor Opavy přiznává problémy

"Většinový vlastník UB Corporation nám naznačil, že chce z města odejít. Má určité požadavky, které nám měl předložit na papíře, ale dosud se tak nestalo. Až dostaneme podklady, můžeme začít jednat," dodává primátor Stanjura. V médiích se často objevují protichůdné názory a fanoušci Bohemians neví, co si mají o celé situaci myslet. Vězte, že vedení opavského klubu není to samé jako majitel opavského klubu. Vedení o stěhování do Prahy nic netuší, protože majitel s ostatními funkcionáři nekomunikuje.

Švýcarská firma ukrajinských podnikatelů UB Corporation vlastní 69% procent akcií SFC Opava. Zbytek patří městu Opava. Podle našich informací město před více než rokem, kdy Ukrajinci vstoupili do klubu, vložilo do klubu 20 miliónů korun. Teď je chce zpět a švýcarská firma s tím nesouhlasí a prohlašuje, že šlo o investici a ne o půjčku. Právě tyto neshody přiměly UB Corporation k myšlenkám na stěhování. Bohemka teď čeká, jak se vyřeší celý spor, teprve poté může vstoupit do hry. "Fotbal rozhodně nechceme z města vyhánět," tvrdí primátor Opavy.