O Bohemku projevil zájem další subjekt

Fotbalovému klubu Bohemians hrozí konkurz, současné vedení klubu se ho snaží odvrátit. Jedná se s majiteli Opavy o převedení slezského klubu do Prahy, dnes se prostřednictvím internetových stránek Bohemians oficiálně přihlásil další subjekt. Na adresu Virtuálního Ďolíčku dorazilo prohlášení skupiny podnikatelů okolo bývalého ředitele Bohemians Emila Kristka. Pod prohlášením je také podpis legendy Bohemians Antonína Panenky. Je to první písemná nabídka této skupiny na odkoupení akcií Bohemians.

O Bohemku projevil zájem další subjekt

Vážení sportovní přátelé a fanoušci FC Bohemians Praha, a.s.

 

Rozhodli jsme se na základě neúplných informací v médiích – především na internetových stránkách - vystoupit a zveřejnit naší snahu o vstup do FC Bohemians Praha a.s.

Zhruba před šesti týdny, kdy vešla ve známost informace o možnosti koupit fotbalový klub, jsme soustředili kolem našich osob silnou skupinu firem, které by finančně zajistily provoz klubu a postupné umořování dluhů, které činí podle našich informací téměř 40 mil. Kč. Pro budoucí investory a sponzory jsme připravili projekt , který zaručuje naprostou transparentnost ve všech oblastech fungování klubu a přechod majoritního podílu akcií z našich rukou, jako prostředníka do rukou rozhodujících potencionálních investorů. Minoritní balík akcií by měl být rozdělen mezi budoucí vedení firmy a mládež, která má zájem se tohoto projektu zúčastnit.

Na závěr chceme zdůraznit, že naše snaha je převzít klub se všemi problémy a těm se postavit čelem. Myslíme si, že z hlediska budoucí důvěryhodnosti klubu v oblasti investic a sponzorů je to jediná správná cesta, která uklidní i situaci mezi současnými věřiteli, kteří jsou znepokojeni obavami o návratnost svých pohledávek.

Tímto veřejným prohlášením jdeme naproti v rozhodování i současnému vedení klubu, u kterého jsme v jednáních vycítili určitou obavu, zda je naše nabídka myšlena vážně. Přejeme jim tímto šťastnou ruku při jejich rozhodování v otázce záchrany FC Bohemians Praha před hrozícím konkurzem.

Emil Kristek
Antonín Panenka